25 / 04 / 2024

Rize'deki kentsel dönüşüm çalışmaları 2022 sonunda tamamlanacak!

Rize'deki kentsel dönüşüm çalışmaları 2022 sonunda tamamlanacak!

Şehirdeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize'deki kentsel dönüşüm çalışmalarının 2022 yılı sonunda tamamlanacağını söyledi.



Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, kentteki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Rahmi Metin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde 2 sene kadar önce Rize Belediyesi ve  TOKİ  ortaklığıyla çalışmaların başladığını, merakla beklenen projenin temelinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldığını söyledi.

Şehirdeki dönüşüm çalışmaları dahilinde Taşlıdere Mahallesi'nde yer alan 3 bin 88 metrekarelik bölgede, Tophane Mahallesi'nde yer alan 2 bin 574 metrekarelik bölgede, Piri Çelebi Mahallesi Antika Sokak'ta yer alan, şehrin en büyük ticaret merkezleri arasında yer alan ve 30 sene önce deniz dolgusuna değinilen Belediye Blokları ve Doktorlar Sitesinde 23 hektarlık bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının büyük hızla sürdüğünü belirtti.

Rize deki kentsel dönüşüm çalışmaları 2022 sonunda tamamlanacak!

Önemli açıklamalar yapan Metin, "Rize'deki bloklardaki kentsel dönüşüm yaklaşık 2020'nin kasım ayından itibaren başlamış durumda. Asıl önemli olan sağlam bir zemine ulaşabilmek için yaklaşık deniz tarafında 26, kara tarafında 16-14 metreye kadar fore kazıklar çakılarak ve özel beslemelerle, korumalarla beraber hem deniz altından gelebilecek suyu hem de yandaki yer altı sularından korunmak için güzel bir çalışma yapıldı. Bu çalışma 7-8 ay sürdü." diye konuştu.

Temel atmaların da başladığını belirten Metin, "Belediye blokları 8 blok olacak. Birinci bloktaki bir ve ikinci kat bodrumlar yapılmış pozisyonda. Bundan sonra 2-3 ay içerisinde ciddi bir ilerlemeyi hep beraber göreceğiz. Altta zeminde bir sıkıntı yok. Projeler yapılmış, statikleri yapılmış, mimari proje her şeyi tamam. Bundan sonra seri bir imalat başlayacak orada. Bizim toplam projenin hedeflenmesine yaklaşık 14-15 ay diyebiliriz. Yani 2022'nin sonu diyebiliriz ama muhtemelen biz 12 ay sonra dükkanlardaki esnafa 'Buralara girin.' diyebileceğiz. Bu durumda bu tip projeler için gayet hızlı bir durum olarak adlandırılıyor." şeklinde konuştu.

Metin, "Müteahhidimiz gayet iyi bir iş çıkarıyor. Belediye ekiplerince biz de orayı kontrol ediyoruz. Önümüzdeki sene bu aylarda artık dükkan sahiplerinin girdiği ve 2022 sonunda da bütün projenin tamamlandığı Rize'nin çehresini değiştirecek belediyemiz yeni bloklara kavuşmuş olacak." dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rize'ye 1.252 yeni konut müjdesi!


Geri Dön