28 / 03 / 2024

Bingöl Kültür Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

Bingöl Kültür Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

Bingöl'ün Kültür Mahallesi'nde yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları meclis gündemine taşındı. MHP'li Kara, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



MHP Konya Milletvekili Esin Kara, Bingöl'ün Kültür Mahallesi'nde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kara, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Kara, ''15 Ekim 2018 tarihinde Bingöl İli, Kültür Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi başlatılarak hak sahipleri evlerinden tahliye edilmiş ve evler proje kapsamında yıkılarak arsa temizlenmiştir. Daha sonra proje kapsamında evleri temeli atılmış ancak belediyenin mali yapılanmaya gitmesiyle şantiye çalışmaları durdurulmuştur'' diye konuştu. 

Kara, sözlerine şu şekilde devam etti: ''Hak sahiplerine yönelik vadedilen 18 aylık süre tamamlanmasına rağmen evlerin yapımına başlanamamasının yanında kira yardımı da yapılmamıştır. Bu belirsizlik hak sahipleri için endişe verici boyutlara ulaşmıştır. Mülk sahipleri kentsel dönüşüm projesinin akıneti hakkında net açıklamalara ulaşamamaktadır.''

MHP Konya Milletvekili Esin Kara'nın soruları:
1- Kentsel dönüşüm projesi ne zaman başlayacaktır?
2- Hak sahiplerine ödenecek kira yardımları neden ödenmemiştir ve hak sahiplerine kira yardımı ödemeyi düşünüyor musunuz?
3- Hak sahiplerinin yaşamış olduğu mağduriyet gidermeyi düşünüyor musunuz eğer düşünüyorsanız buna yönelik planlamanız nedir?


Geri Dön