26 / 04 / 2024

Bursa Gököz Göleti imara mı açılıyor?

Bursa Gököz Göleti imara mı açılıyor?

Gököz Göleti ve çevresi, Bursaspor’a sürekli gelir sağlayacak tesislerin yapımı için imara açılacak.Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, turizme açılarak bölgenin kar elde edebilmesi için pek çok aktivitenin yapılabileceği alan olarak inşa edileceğini belirtti.



Gököz Göleti ve çevresi, Bursaspor’a sürekli gelir sağlayacak tesislerin yapımı için imara açılacak. Yaylanın değerlendirilmesi gerektiğini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, “Bursaspor’un marka değerini artıracak tesisler yaparken, aynı zamanda bölgenin turizm açısından cazibe merkezi olmasını sağlayacağız” dedi


Geçtiğimiz günlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ve Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay bölgeyi yerinde inceledi. Bölgenin büyük bir yayla olduğunu söyleyen Recep Altepe, turizme açılarak bölgenin kar elde edebilmesi için pek çok aktivitenin yapılabileceği alan olarak inşa edileceğini belirtti.


“Yaylayı değerlendirelim, kar elde edelim”


Yaylanın değerlendirilmesini doğal alanların inşaata çevrilerek kullanılması olarak gören ve bölgeyle ilgili değerlendirmede bulunan Recep Altepe şunları söyledi:


Bölgeyi nasıl değerlendirelim diye projeler geliştirirken, hedeflerimizden biri de Bursaspor’un her türlü tesise sahip olmasıydı. Bu bölgeyi hem Bursaspor’un kendi kamplarını yapabileceği hem de değişik kulüplerin kamp yapabileceği tesislerle donatacağız. Böylelikle Bursaspor’un geleceğine yönelik sağlam bir yatırım yapılacak. Keles Belediyesi bu alanı bize tahsis etti. 7-8 spor sahası, tenis kortları, farklı spor alanları, göl çevresine bisiklet ve yürüyüş yolları ile burası önemli bir aktivite merkezi olacak. Bunun dışında yapılacak tesislerle bölge turizmine de katkı sağlanacak. Bursaspor’un marka değerini artıracak tesisler yaparken, aynı zamanda bölgenin turizm açısından cazibe merkezi olmasını sağlayacağız. Konuyla ilgili altyapımız hazır, hızlı bir şekilde başlayıp, kısa zamanda sonuç almak istiyoruz.


ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ünal Şahin, Isparta ve Türkiye genelinde son yıllarda akciğer kanseri vakalarında ciddi artış olduğunu söyledi. Doç. Dr. Şahin, 20022004 yılları arasında SDÜ Göğüs Hastalıkları bölümüne başvuran hastalardan akciğer kanserine yakalananların sayısının toplam 87 iken, son bir yıldaki rakamın 75 olduğuna işaret etti. Bunun da kanser vakalarında yüzde 80 oranında artış olduğunu gösterdiğini ifade eden Doç. Dr. Şahin, vaka artışında sigara, yanlış şehirleşme, yeşil alanların azalması ve hava kirliliğinin etkili olduğunu söyledi. 


Yeni Asya


Geri Dön