29 / 03 / 2024

Bursa GUHEM'in yüzde 50'si tamamlandı!

Bursa GUHEM'in yüzde 50'si tamamlandı!

Bursa'da 13 bin metrekarelik alanda inşa edilen GUHEM projesinin yüzde 50'si tamamlandı. Merkez tamamlandığında Avrupa'da en iyi, dünyada ise ilk 5 havacılık ve uzay merkezinden birisi olacak...



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yapılan Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi'nin (GUHEM) inşaatının yüzde 50'si tamamlandı. GUHEM, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ile 200 milyon liralık bütçesi ve modern mimarisiyle uzay ve havacılık alanında Türkiye'nin en önemli merkezi durumuna gelecek.

Bursa GUHEM in yüzde 50 si tamamlandı!

Anadolu Ajansı'nda yer  alan habere göre, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, dünyanın en büyük ekonomilerinin uzay ve havacılıkta önemli bir noktaya geldiğini söyledi.  Burkay, "Ülkemizin geleceği için stratejik sektörlerde ağırlığımızı artırıyoruz. Bursalı firmalarımız artık yeni stratejik sektörlere yönelik önemli adımlar atıyor. Kentimizin 2013 yılında havacılık ve savunma sektörlerinde ihracatı yaklaşık 4,8 milyon dolardı. 2017 yılı sonu itibarıyla sektörün ihracatı 7,6 milyon dolara yükseldi. Odamız bünyesindeki kümelenme ve Ur-Ge faaliyetlerinin de katkılarıyla firmalarımız artık milli projelerde daha fazla rol alıyor." açıklamasında bulundu. 

Bursa GUHEM in yüzde 50 si tamamlandı!

GUHEM projesinin inşaatı Ağustos ayında başlamıştı. Burkay projeyle ilgili şu ifadeleri kullandı; "Artık yerli uydusunu üretme noktasına gelen ülkemizde uzay ve havacılık konusunda gençlerimizde daha fazla farkındalık oluşturmalıyız. Ağustos 2017'de Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın katılımıyla GUHEM'in temelini attık. Merkezimizin inşaatının yarısı tamamlandı. Merkezin Kasım ayında hizmete açılmasını hedefliyoruz. GUHEM tamamlandığında Avrupa'nın en iyi merkezi olacak."


Geri Dön