26 / 04 / 2024

Bursa hizmetin en iyisine layıktır!

Bursa hizmetin en iyisine layıktır!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin Anayurt Gazetesi köşe yazarı Murat Polat'a ''Bursa hizmetin en iyisine layıktır'' açıklamasını yaptı.



Bursa 'yla ilgili çalışma/unlan da bahseder misiniz? 

Bursa Türkiye'nin 2'nci büyük ekonomisine sahip bir ildir. Bursa'yla ilgili çalışmalarımızda kentimizin ekonomisine güç kazandıracak çalışmalara ağırlık verdik. Elbette Bursa'nın ve Bursalıların her ihtiyacıyla yakından ilgilendik. Öyle bir çırpıda saymak zor olsa da aktarmaya çalışayım. 

Yol medeniyettir diye düşündüğümüz için kentimizin duble yolları ve kavşaklarıyla ilgili ihtiyaçlarını tespit ettik ve bunlara gereken ödeneğin çıkması için çaba harcadık. 

Uludağ Turizm Yolu'nun genişletme çalışmaları başlatıldı. 

Ankara Yolu'nda Oylat ve Kurşunlu Köprülü Kavşaklarını programa aldırıp hizmete sunduk. Bu noktalar oldukça sıkıntılıydı, sürekli trafik kazası meydana gelmekte ve maalesef bir kısmında da vatandaşımızın hayatına mal olmaktaydı. Çok şükür artık daha güvenle trafik akışı sağlanmakta, son olarak OSB Kavşağımıza da büyük bir köprülü kavşak programa alındı. İhalesi yapılarak temelini attık. 

Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 

Kent Merkezi'ndeki Mudanya,  İzmir  ayrımı ve Yeni stada bağlantısı olan dev bir kavşak, Yalova ve İzmir Yolu'nda da 2 köprülü kavşak bu yılın yatırım programına alındı. 

Oylat Turizm Yolu'nu genişletme çalışmaları bitmek üzere, İnegöl-Yenişehir, Yenişehir-İznik ve Yenişehir-Bilecik arasında duble yol çalışmaları bitmek üzere. 

İnegöl'de içme ve sulama suyu konularında 40-50 yıl sonraki projeksiyon için Boğazköy ve Babasultan Barajlanndaki çalışmalar tamamlandı ve su tutmaya başladı. Sulama kanallarının projeleri tamamlanarak ihale edildi. İnşallah sulama kanalları tamamlanınca İnegöl ovasında sulu tarım alanlarının tamamını suya kavuşturmuş olacağız. 

İnegöl 2.0SB'nin ihtiyaç duyduğu enerji hatları yapımını tamamlattık. Bölgede sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu enerji sorununu çözdük. 

Yenişehir ilçemizin alt yapı ihalesi yapıldı ve bu çalışma bitmek üzere. Yenişehir ilçemiz için İller Bankasından sağladığımız kaynakla içmesuyu arıtma tesisimiz tamamlanmak iizere. 

ayrıca Yenişehir için yapmayı planladığımız yeni devlet hastanesi için yer tespiti ve projelendirme işlemlerini tamamladık. En kısa sürede ihale aşamasına gelmesi için konuyu Sağlık Bakanlığımızda takip ediyorum. 

İnegöl'de ihracat potansiyeli yüksek, ilçe olarak Gümrük Müdürlüğüne ihtiyacımız vardı. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızla yaptığımız ikili görüşmelerle, önceki Bakanımız Hayati Yazıcı'nın da katılımı ile Gümrük Müdürlüğü binamızı hizmete sunduk. Şimdi ise İnegöl'e yeni bir gümrük alanı ve Gümrük Müdürlüğü binası kazandırmak için çalışıyoruz. Bakanlığımızdan konuyla ilgili kaynağı 2015 bütçesine koydurduk. 

Yine İnegöl'de yeni bir Adalet Sarayı için çalışma başlatarak, yer tespiti yapılarak kısa sürede inşaatını tamamladık ve hizmete açtık. 

Aynı şekilde İnegöl'de SGM binamızda ihtiyacı karşılayacak fiziki yeterliliğe sahip değildi. 

Alanyurt'ta Türkiye'de örneği bir iki yerde olan ilçe tipi çok modem bir SGM binası yapımını tamamlayarak vatandaşımızın hizmetine sokuldu. 

Bursa'da 7 tane Islah OSB'nin çalışmaları başladı. Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğümüz de bir kaç kez ıslah OSB'leı imiz için toplantı yaptık. Bazı OSB'lerimiz ufak tefek eksiklikleri var. ama onları da yakından takip ediyoruz. 

Yenişehir'e Oto Test Merkezi yapıyoruz, inşallah Bursa'mız ve bölgenin en önemli yatırımlarından birisi olacak, ayrıca bir otomotiv merkezini daha Bursa'ya kazandıracağız. 

Buısa'ya Hızlı Tren Projesi başladı. İstanbul-Ankara aksı hizmete girdi. Bursa hattında bazı bölgelerde zeminle alakalı etüd çalışmaları devam ediyor. 

Hızlı tren istasyonu Yenişehir ilçemizde yapılacak. 

İnegöl Çevre Yolu'na gece aydınlatması yapıldı. 

İnegöl Hocaköy'e yapılacak İçme Suyu Barajı"nın Proje ihalesi yapıldı ve sonuçlanmak üzere. Uludağ Üniversitesi'ne Spor Fakültesi açıldı. İnegöl'deki fakültemize de öğrencilerimizin ilgisi yoğun, ayrıca kredi ve yurtlar kurumumuz aracılığı ile 500 yatak kapasiteli bir öğrenci yurdu inşaatımız bitmek üzere, 2.döneme yetişiyor ancak biz önümüzdeki dönemde yerleştirme yapacağız. Yani üniversite için İnegöl'e gelecek öğrencilerimiz yurt sorunu yaşamayacak. 

İnegöl'de Hayırsever İşadamı tarafından yapımına başlanan ancak ait yapısı yapılmadığı için atıl bekleyen Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü tamamlandı ve hizmete girdi. Karnpüs 305 dönüm alanda kurulu ve 62 bin metrekare kapalı alana sahip. İçinde 11 tane teknik eğitim verecek lise ve öğrencilerin barınacağı yurtlar ve diğer sosyal tesisler var. Çok şükür İnegöl'de gerek ilkokul, gerek ortaokul ve lise konusunda bina eksiklerimizi tamamladık. Yeni sisteme göre İHLoıta ve lise kısımlarına ilgi oldukça yoğun, kayıtlar bizi sevindirdi. 

Açık Öğretim Fakültesi sınavları İnegöl'de yapılamıyordu. Eskişehir Üniversitesi rektörümüzle görüşmelerimiz neticesinde binlerce öğrencimizin AÖF sınavlarına İnegöl'de evlerine çok yakın noktalarda girme imkanı sağladık. 

İnegöl'deki mevcut Devlet Hastanesi için öncelikle 22 yatalı bir yoğun bakım ünitesi kazandırdık. Ardından imkanları karşılayabilecek bir Devlet Hastanesi için çabaladık ve İnegöl'e 300 yataklı beş yıldızlı otel konforunda yeni bir Devlet Hastanesi kazandırarak geçen Aralık ayının başında hizmete aldık. Çok şükür hemşeriİerimiz ve çevremizdeki bölge halkı AK Parti iktidarının hizmetlerinden birisine daha kavuştu. Memnuniyet görülmeye değer. 

İşte bu geri dönüşler, bizim emeklerimizin boşa olmadığını gösterdiği gibi tüm yorgunlukları da alıyor. 

Bursa Merkez ve ilçelerimizde devam eden Spor yatırımları için bütçeden kaynak ayrılmasına aracılık ettik, mesela bu yıl için Bursa'ya 60 milyon lira kaynak ayrıldı. 

Bu arada gençlerimizin hizmetine sunmak üzere İnegöl ve İznik ilçelerimize Gençlik Merkezi inşaatlarımıza başladık tamamlanmak üzere. 

Türk Eximbank'a Bursa Şubesi açılması için yaptığımız girişimler olumlu sonuçlandı. 

İlk etapta Banka'nın Bursa irtibat Bürosu'na personel takviyesi yapıldı, böylece Bursalı sanayiciler 2 yılda Türk Eximbank'tan desteklerinden faydalanma oranı 2 kat artış gösterdi. 

Zübeyde Hanım Doğumevi'ndeki annelerin TAK AV'da konaklamaları için Büyükşehir Belediyesi ile hastane arasında protokol imzalanmasına aracılık ettik. 

Doğal afetlerden zarar gören üreticilerimiz için destekler çıkarttık. Son haftalarda bölgemizde meydana gelen yoğun kar yağışına bağlı olarak üreticilerimizin mağduriyetlerini yerinde tespit ettik. Her zaman çiftçimizin yanındayız. 

Zararlarının telafisi için imkanları seferber edeceğiz. 

Bu ve benzeri çalışmaların sonuçlanması için Ankara'da çok ciddi bir mesai harcadık. 

Bakanlıklarda bürokratik işleri takip ettik, ihale sürecini çok yakından takip ettik ve sonuçlanan kadar takibi bırakmadık. 

Tekrar ediyorum, bu hizmetlerin halkımıza ulaşmasında, biz sadece aracılık ediyoruz. Milletimiz AK Partili'ye güveniyor, bizleri iş başına getiriyor, bizlerde gece gündüz çalışarak halkımıza hizmet ediyoruz. 


Anayurt-Murat Polat


Geri Dön