17 / 04 / 2024

Osmangazi Kültür Merkezi Bursa'daki en akıllı kamu binası olacak!

Osmangazi Kültür Merkezi Bursa'daki en akıllı kamu binası olacak!

Osmangazi Belediyesi, bir Örnek projeyi daha hizmete sokmaya hazırlanıyor. Yapımı tamamlanan binada incelemelerde bulunan Başkan Dündar, "Osmangazi Kültür Merkezi, Bursa'daki en akıllı kamu binası olacak.




Osmangazi Belediyesi, bir Örnek projeyi daha hizmete sokmaya hazırlanıyor. Yapımı tamamlanan binada incelemelerde bulunan Başkan Dündar, "Osmangazi Kültür Merkezi, Bursa'daki en akıllı kamu binası olacak. Şu anda sistem kontrolleri yapılan merkezimizi kısa sure içerisinde hizmete açacağız" dedi. Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Soğanlı Kultur Merkezi, Bursa'nın kamu eliyle yapılmış en akıllı binası olacak. Toplam 8 bin metrekare inşaat alanına sahip merkezde otomasyon tertibatı için 80 bin metreden fazla kablo döşendi. Yangın, havalandırma. güvenlik, aydınlatma, bina işletim sistemleri gibi tamamı merkezi sistemle kontrol edilecek olan Soğanlı Kültür Merkezi&nde incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkam Mustafa Dündar, "Soğanlı Kultıir Merkezi, bugün özel sektör eliyle yapılmış birçok binadan teknolojik manada çok daha üstün bir yapı. Isıtmadan soğutmasına, güvenlik ve işletim sistemine kadar her şeyi tek bir merkezden yönetilecek binada. otomasyon için 80 bin metreden fazla kablo döşendi" dedi. 

Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak çok ciddi yatırımlar yapıyoruz Geçen dönem otopark, pazar yeri, kültür merkezleri ve hizmet binaları inşa ettik. Şu anda içinde bulunduğumuz Soğanlı Kültür Merkezi'nın de yapımı tamamlandı. Son kontrolleri yapılıyor. Bursa akıllı bir sosyo-kul türel merkeze kavuşacak" diye konuştu. 

Binayı gezerek firma yetkilileri ve projenin takibini yürüten teknik ekipten bilgi alan Başkan Dündar, "Her şeyiyle örnek bir proje. Kamumun vatandaşa çok yönlü hizmet verecek akıllı binalar Merkezin alt katında bir aşevimiz bulunacak. Bunun dışında gıda. erzak, giyim yardımlarının ko ordine edileceği birimler ile OSMEK kurslarımız için yerler ayrıldı. Merkezimizde fitness salonumuz bulunacak. Değişik toplantılara ev sahipliği yapacak fuaye alanımız, bu yönüyle de bir eksikliği tamamlamış olacak" dedi. 


Şehir Gazetesi


Geri Dön