16 / 04 / 2024

Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi açıldı!

Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi açıldı!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi, aynı zamanda uluslararası bir Kur'an kursumuz olacak." dedi.




Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi, aynı zamanda uluslararası bir Kur'an kursumuz olacak." dedi.


Görmez, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, İslam dininin ancak ilimle yaşanabilecek bir din olduğunu belirtti.


İslam'ın Hz. Muhammed ile yeryüzüne çok büyük güzellikler getirdiğini vurgulayan Görmez, şunları kaydetti:


"Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi'nde sadece Şuhut'lu kız çocukları okumayacak. Ben size dünyanın çok uzak diyarlarından misafirler getireceğim inşallah. Moğalistan, Kırgızistan ve Kazakistan'dan kız çocuklarımız gelecek. Şuhut'tan buraya aldığımız kız çocuklarıyla beraber ilim tahsil edecekler. Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi, aynı zamanda uluslararası bir Kur'an kursumuz olacak. O çocukları size emanet edeceğim. Çünkü onlar uzun süre mahrum kaldılar. Mahrum diyarlardan geldiler. Böyle mahrum diyarlardan kız çocuklarımız gelecek ve burada sizlerle birlikte ilim tahsil edecekler."


 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da önceleri Şuhut ilçesinin çok sayıda hafız yetiştiren bir merkez olduğunu anımsattı. 


Açılış öncesi 5 bayram müjdesi verildi. İlk müjdeyi veren Emine Erdoğan, toplam bedeli 70 milyon olan Şuhut Koçyatağı Barajı'nın yapılacağını söyledi.


AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Hatice Dudu Özkal ve Ali Özkaya, Çay ve Bolvadin İçme Suyu Arıtma Tesisi ile Bayat Asarcık Göleti Sulama Yenilemesi, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Dazkırı Hisaralan Barajı ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi yapılacağı müjdesini verdi. 


Konuşmaların ardından merkezin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve beraberindekiler merkezi gezdi, yetkililerden bilgi aldı.


AA



Geri Dön