20 / 04 / 2024

Bursa Kayıhan Hamamı restore edilecek!

Bursa Kayıhan Hamamı restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılması çalışmaları kapsamında, tarihi Kayıhan Hamamı'nı restore edecek



Büyükşehir Belediyesinin, kiralama yoluyla Mart ayında mülk sahiplerinden devraldığı tarihi hamamda restorasyon çalışmaları, 15 Haziran Salı günü başlayacak.

Tarihi hamamda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın kalbinin, Kayıhan ile Çarşı ve Hanlar bölgesinde attığını belirtti.

Kamberler Parkı'nın yapılmasıyla dönüşümün yaşanmaya başladığı Kayhan'ın yeni projelerle farklı bir görünüme bürüneceğini ifade eden Altepe, "Kayhan sokaklarında da düzenlemeleri başlatacağız. Bölgedeki anıtsal niteliği bulunan yapılarla ilgili çalışmalarımız da sürüyor. Kayıhan Hamamı'nın restorasyonunu da bir yıl içinde bitirip, bölgenin çehresini tamamen değiştirmek istiyoruz" dedi.

Kayıhan Hamamı, Sultan 2. Murad'ın tahta çıkışıyla Başvezirlik makamına getirilen Vezir Koca Mehmet Nizamüddin Paşa tarafından 15. yüzyılın ikinci yarısında yaptırıldı.

Yaklaşık bin 500 metre kare alana sahip hamam, 1727, 1763 ve 1870 yıllarında geçirdiği yangınlarda büyük hasar gördü. Özel mülkiyette olan ve son 100 yılını gerçek işlevinin dışındaki alanlara hizmet vererek geçiren tarihi yapı, bir dönem kereste atölyesi olarak kullanıldığı için "Keresteciler Hamamı" olarak da anılıyor.
AA


Geri Dön