24 / 04 / 2024

Bursa Kebap Evi yurt dışına açılıyor! 

Bursa Kebap Evi yurt dışına açılıyor! 

Bursa Kebap Evi markasının Yönetim Kurulu Başkanı Cem Helvacı, yurt dışında da şube açacaklarını açıkladı. Cem Helvacı, "İran'a giren ilk Türk zincir restoran biz olacağız." dedi...



Türkiye’de 40 ilde 83 restorana sahip olan Bursa Kebap Evi, dünyaya açılıyor. BAE’den ABD’ye, İran’dan Katar’a kadar yatırım atağına kalkan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Cem Helvacı, “Amacımız ülkeye döviz getirmek” diye konuştu. 

Sabah gazetesinden İbrahim Acar'ın haberine göre, Franchiser olarak 2008'de başladığı Bursa Kebap Evi macerasında şimdi şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olan Cem Helvacı, yurt dışına açılmaya karar verdi. 

İlk sahiplerinin 2010 senesinde şirketi satma kararı almasının sonra markayı satın alan Cem Helvacı, 10 senede 3 şube ile başladığı Bursa Kebap Evi'ni Türkiye'nin 40 ilinde 83 şubeye sahip olan bir zincir restoran yaptı.

Bursa'ya özgü tatların sunulduğu markanın patronu Cem Helvacı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, işadamlarını ihracata teşvik eden açıklamalarıyla yurt dışı operasyonlarını hızlandırdı. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Almanya'da 6 franhciser restoranı bulunan Bursa Kebap Evi, bu yıl içinde İran, ABD, Özbekistan ve Azerbaycan'da yeni şubeler açmayı planlıyor.

Yabancı yatırımcılardan gelen yoğun talepleri değerlendirerek yurt dışında hızlı bir atağa kalktıklarını aktaran Cem Helvacı, Bursa Kebap Evi'ne 2008'de franchise olarak katıldıklarını ve 2010'da da markayı satın aldıklarını söyledi. Cem Helvacı, "Markanın sahibi 2010'da satma kararı aldı. 3 şube vardı. Bunun ikisi zaten benimdi. Markayı satın aldıktan sonra her şubeyi tek tip yaptık. Tüm ürünleri merkez mutfakta üreterek şubelere gönderdik. Böylece kalite ve lezzet hep en yüksekte oluyor" şeklinde konuştu. 

Cem Helvacı, "5 yıl önce Almanya'da franchise verdik. 5 yılda iki tane şube açıldı. Biz de Almanya'ya buradan 6 milyon liralık ihracat yaptık. Almanya'da 3 yer daha açacağız" dedi. Geçen yılki kur saldırıları nedeniyle Türkiye yatırımları yerine yurt dışına yöneldiklerini beliten Cem Helvacı, şöyle konuştu: "Geçen yıl Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) Dubai ve iki tane de Abu Dabi'de olmak üzere 3 şube açtık. Dördüncüsü de şubat ayında açılacak, beşincisi için de yer bakıyoruz.Burada, 5 yıl içinde 30 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu yıl ikinci hamlemiz Katar olacak. 2022'ye kadar Katar'da 3 şube açacağız. Geçen yıl ayrıca İran'la masterfrancise anlaşması yaptık. İran'a giren ilk Türk zincir restoran biz olacağız. Mart ayında bin 100 metrekare Bursa Kebap Evi açılıyor. 2020 içinde 5 şube açılacak. 5 yılda 30 şubeye çıkacağız."

KADIN GİRİŞİMCİYE İNDİRİM

Yurtiçinde de büyüdüklerini aktaran Cem Helvacı, Türkiye'de bu yıl 10 yeni şube açacaklarını, bu yıl 10'uncu yılları olması nedeniyle de kadın franchiser'lara 2020 senesi için ciro ve franchise bedelinde yüzde 50 indirim yapacaklarını belirtti. Cem Helvacı, "Franchise şartlarımız 150 bin TL artı KDV giriş bedeli ve isim hakkı. Cirodan yüzde 4 royalty (imtiyaz hakkı) bedeli alıyoruz. Yurtdışında da 50 bin dolar isim hakkı, yüzde 6 da royaltl bedeli alıyoruz" şeklinde konuştu.

"Biz aslında Bursa yöresel ürünleri yapan bir zincir restoranız" diyen Cem Helvacı, Bursa'nın iskenderi ve döner türevlerini yaptıklarını kaydetti. Cem Helvacı, "Mönüye sadece Bursa'daki lezzetleri koyuyoruz. Gaziantep'teki franchiser'ımız, "Masalara iki sıkım çiğ köfte koyalım mı' dedi. Kabul etmedik" dedi.

 

 

 


 


Geri Dön