19 / 04 / 2024

Bursa Keles Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Bursa Keles Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce Keles’te yapılması planlanan ve içerisinde otopark, restoran, düğün salonu, konferans salonu ve fuaye alanı da yer alan Keles Kültür Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.



Her alanda Bursa’yı geleceğe taşıması planlanan projelerine devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede de yaşam standartları yükseltmek için yoğun çaba gösteriyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; tüm ilçelerde ulaşım ve altyapıyı öncelikli konu olarak ele alan Büyükşehir Belediyesi, bölgelere ihtiyaçları doğrultusunda yeni hizmet binaları da kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Keles'te inşa edilen Kültür Merkezi, gerçekleşen törenle hizmete açıldı. Keles’in Cuma Mahallesi’nde bodrum, zemin, artı 2 kat olarak toplam 2970 metrekare inşaat alanı bulunan projenin bodrum katında 15 araçlık bir otopark alanı ve teknik odalar, zemin katında 3 adet dükkan, 60 kişilik restoran ve mutfak, birinci katında 250 kişilik düğün salonu ve ikinci katında da 185 kişilik konferans salonu ile fuaye alanı yer alıyor.

Bursa Keles Kültür Merkezi hizmete açıldı!

“Herkesin hizmetlerden istifade etmesini istiyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra törene, Bursa Milletvekilleri Osman Mesten ve Refik Özen, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Keles Kaymakamı Kübra Teymur, AK Parti İl Başkanvekili Mustafa Yavuz, il ve ilçe teşkilatı yöneticileri, belediye bürokratları ve geçmiş dönem ilçe belediye başkanları katılım gösterdi. Salgın nedeniyle dünyanın ve Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, devletin tüm kademeleriyle yoğun çaba sarf ederek sürecin en hasarsız şekilde atlatılması için mücadele ettiğini belirtti. Keles’in kültür, sosyal ve sanat hayatına, gençlerine ve halkına hizmet edecek bir merkezi hizmete açtıklarını anlatan Başkan Alinur Aktaş, 17 ilçesi ve 3 milyon nüfusuyla Bursa’nın her geçen sene büyüdüğünü kaydetti. Dağ yöresindeki 4 ilçenin nüfus olarak en küçük olmasına rağmen merkezde dağ yöresiyle bağlantılı binlerce vatandaşın olduğundan bahseden Başkan Aktaş, “Bu bölgelerin geliştirilmesi gerekiyor. Yoluyla, doğalgazıyla ve diğer çalışmalarla bunun için gayret ediyoruz. Daha yapacağımız çalışmalar da var. Burada yaşayan herkesin bu hizmetlerden istifade etmesini istiyoruz. Bizler bu düşünceyle yatıp kalkıyoruz. Bu işin projelendirmesinde emeği geçen geçmiş dönem ilçe belediye başkanı Mehmet Teke ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür ediyorum. Bizde eski yeni yok. Hep beraber hizmet etmeye devam ediyoruz. Altyapıyla alakalı çok ciddi rakamlı projeler hayata geçiriliyor. Bunun için farklı krediler, farklı avantajlar kullanılmaya çalışılıyor. Keles Kültür Merkezi hayırlı uğurlu olsun. Önemli olan mekanların içini doldurmaktır. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu. 

Bursa Keles Kültür Merkezi hizmete açıldı!

“Araç sayısı 107 tane daha azaldı”

Milletvekillerinden yerel yöneticilere kadar bütün halinde Bursa’ya hizmet etmek için mücadelerine devam ederken birilerinin iftira atmanın, yalanla milleti derdi içerisinde olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, “Muhalefetten bir il başkanı 157 tane daha araç kiralamışsınız’ diye açıklama yapmış. Bursalıların gönlü müsterih olsun. Her bir kuruşta haramı helali gözeterek, daha fazla hizmet götürmek gayesiyle hareket ediyoruz. Göreve başladığım Kasım 2017'deki araç sayısından 107 araç daha azalmışız. Bu iftiraların, tenkitlerin ardı arkası kesilmiyor. Bundan rahatsız değiliz. Doğrusu söyledikten sonra hatamız varsa bunu çıkıp rahatlıkla paylaşırız. Bu şehrin her bir sorununu çözmek, Bursalıların reyleriyle göreve gelmiş biz yöneticilerin ana görevidir. Dün böyleydik, bugünde böyleyiz. Yarın da aynı anlayışla hareket edeceğiz” dedi.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Keles Kültür Merkezi’nin ilçeye kazandırılmasında emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye ve geçmiş dönem Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke’ye teşekkürlerini iletti. İlçede yapılması planlanan hizmetlerle ilgili bilgilerini paylaşan Keskin, milletvekillerini ve Büyükşehir Belediyesi’ni hizmetle ilgili her zaman yanlarında hissettiklerini sözlerine ekledi. Keskin, Kocayayla’da 18 adet bungalov evin ve restoran inşaatının devam ettiğini, bu yaz hizmete açılabileceğinden bahsetti.

Bursa Milletvekili Refik Özen, eseri ilçeye kazandırması planlanan Büyükşehir Belediyesi’ne ve Keles Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti. Halkın verdiği yetkiyi en iyi şekilde kullanarak her alanda halka hizmet ettiklerinden bahseden Özen, hız kesmeden mücadele devam edeceklerini kaydetti.

Bursa Milletvekili Osman Mesten, güzel bir eserin bölgeye kazandırılması nedeniyle büyük mutluluk içerisinde olduğunu dile getirdi. Bütünşehir Yasası’nın ardından dağ bölgesinde 2 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığını ifade eden Mesten, daha büyük hizmetlerin bölgeye getirilmesi için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. 

Konuşmalar sonrasında Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin tarafından Başkan Alinur Aktaş ve protokol üyelerine günün anısına hediye verildi. Ardından kurdele kesimiyle hizmete açılan Keles Kültür Merkezi'ni gezen Başkan Alinur Aktaş ve beraberindekiler, ilçe esnafını da ziyaret edip sohbet etti.


 


Geri Dön