26 / 04 / 2024

Bursa Kinderwelt Anaokulu icradan 8.3 milyon TL'ye satılıyor!

Bursa Kinderwelt Anaokulu icradan 8.3 milyon TL'ye satılıyor!

Bursa 14. İcra Dairesi, Nilüfer ilçesinde bulunan 3 katlı anaokulu olarak kullanılan binayı icradan satışa çıkardı. Söz konusu binanın satış bedeli 8.3 milyon TL olarak belirlendi.



Bursa 14. İcra Dairesi, Nilüfer ilçesinde bulunan 3 katlı anaokulu olarak kullanılan binayı 8.3 milyon TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 13 Mayıs 2020 günü gerçekleşecek.

T.C. BURSA 14. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Bursa İl, Nilüfer İlçe, 4465 Ada, 8 Parsel, ÖZLÜCE Mahallesi, 2 Katlı Betonarme Konut, Güvenlik nitelikli tam hisseli taşınmaz.

Bilirkişi raporuna göre satışı istenilen ve tamamı borçlu adına kayıtlı olup Zemin Kat ve 2 Normal Kat olmak üzere toplam 3 katlı B.A. karkas nitelikte yapılmış Anaokulu ve Güvenlik Kulubesi bulunmaktadır. Tapu kaydında Özlüce Mahallesi olarak belirtilmekte, ilçe belediyesi adres bilgilerinde ise 19 Mayıs mahallesi olarak geçmekte olup, adres bilgilerinde belediye adres verileri dikkate alınmıştır.

Yerinde yapılan ölçümlerde yapının zemin kat net kullanım alanı 643,47 metrekare, zemin kat bürüt kullanım alanı 740,00 metrekare ; 1.normal kat net kullanım alanı 643,47 metrekare, 1.normal kat bürüt kullanım alanı 740,00 metrekare ; 2.normal kat net kullanım alanı 480,04 metrekare, 2.normal kat bürüt kullanım alanı 740,00 metrekare; toplam net kullanım alanı 1.766,98 metrekare, toplam bürüt kullanım alanı 2.220,00 metrekare olarak hesaplanmıştır.

TaşınmazÖzel Anaokulu olarak kullanılmakta olup 3 katlı yapının zemin katında danışma ve bekleme holü, müdür odası, 2 adet oyun odası, 6 adet etkinlik odası, havuz ile soyunma- duş alanı, personel odası, öğretmenler odası, mutfak ve yemekhane alanı, 2 adet wc, mekanik-elektrik odası ve üst kata çıkış asansör ve merpen mahallerinden oluşmaktadır. 1.normal kat; 13 adet sınıf alanı, ilk yardım odası, depo alanı, 6 kabinli 2 adet öğrenci wc, 2 adet öğretmen wc, hol ile üst kata çıkış asansör ve merpen mahallerinden oluşmaktadır. 2.normal kat; spor salonu, uyku odası, 70 kişilik gösteri salonu, sahne kontrol odası, sahne hazırlık odası, 2 adet wc, hol, asansör ve merpen alanı ile 2 adet teras mahallerinden oluşmaktadır.

Taşınmazın iç ve dış hacimlerinde kullanılan malzemeler ile işçilik kalitesi 1. Sınıf olarak uygulanmıştır. Yapının anaokulu olarak kullanılması sebebi ile tüm hacimlerin zeminleri anti bakteriyel nitelikli PVC zemin kaplama, duvarlar saten alçı üzeri saten boyalıdır. Islak hacimlerin zemin ve duvarları seramik kaplamadır. Hacimler camlı alüminyum çerçeveler ile ayrılmıştır. Hacimlerin kullanım amacı ve özelliklerine göre dekoratif aydınlatma ve dekoratif tavan uygulamaları bulunmaktadır. Yapıda asansör bulunmakta olup, kuzey ve güney cephelerinde yangın merpenleri bulunmaktadır. Taşınmazın ısıtması yerden ısıtma sistemi ile yapılmakta olup, zemin katında mekanik ısıtma sistem odası bulunmaktadır. Yapının tamamında kullanılan merkezi klima sistemi ile jeneratör bulunmaktadır.

Binanın dış cephe duvar yüzeylerinde dekoratif ateş tuğlası uygulamaları, cam cephe ve kompozit uygulamaları bulunmaktadır. Bahçesinde çeşitli çocuk oyun alanları ile bir adet güvenlik kulübesi bulunmaktadır. Parselin cepheleri betonarme perde duvar olup, üzerlerinde dekoratif korkuluk bulunmaktadır. 4465 ada 9 ve 10 parsellere yaya giriş kapısı bulunmaktadır. Taşınmazın bulunduğu bölgede genelde iki- üç katlı müstakil villa nitelikli yapılar bulunmakta olup, gelişmekte ve talep gören bir bölgede bulunmaktadır. Çevresinde Özel Okullar ve Devlet Okulları mevcut olup ilçe merkezine uzak konumdadır. Belediyeye ait tüm altyapı hizmetlerinden yararlanmaktadır.

Taşınmaz şehrin batısında bulunan yeni yerleşim alanlarının bulunduğu bölgede olup, konum olarak Batısında Uludağ Üniversitesi, Doğusunda Özlüce-100. Yıl Mahalleleri, Güneyinde  İzmir  Yolu bulunmaktadır.Taşınmazın Eğitim Tesislerine Uzaklığı, 600 m, Metro İstasyonuna uzaklığı ise yaklaşık 1.000 m dir.

Adresi : 19 Mayıs Mahallesi, Tekin Caddesi, No: 34/1 Nilüfer Bursa
Yüzölçümü :2.342,71
İmar Durumu : 1 / 1000 ölçekli Nilüfer Batıkent Uygulama İmar Planında Ayrık Nizam, Konut Alanında, Hmax.: 6,50 m ( 2 kat ), Emsal: 0,40 olduğu belirtilmektedir.
Kıymeti : 6.844.065,00 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler : Haciz, İpotek, Kira Şerhi
1. Satış Günü : 13/05/2020 günü 11:00 - 11:05 arası
2. Satış Günü : 10/06/2020 günü 11:00 - 11:05 arası
Satış Yeri : 1 NOLU İCRA SATIŞ ODASI - Bursa Adalet Sarayı Zemin Kat A Blok MERKEZ / BURSA

2 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Bursa İl, Nilüfer İlçe, 4465 Ada, 9 Parsel, ÖZLÜCE Mahallesi, Arsa nitelikli tam hisseli taşınmaz. Bilirkişi raporuna göre; Satışı yapılacak olan taşınmazın üzerinde herhangi bir bina bulunmamaktadır. Parsel boş arsa konumundadır. Çevresi betonarmaden duvar ile çevrilmiştir. Fiilen bitişik parselde yer alan gayri faal ana okulun bahçesi olarak kullanılmıştır. Parsel üzerinde kamelya ve barbekü bulunmaktadır.
Gayrimenkulün bulunduğu bölge şehir merkezine ortalama 10 km mesafede batıdadır. Yakın çevrede konut olarak kullanılan iki katlı villalar vardır. Parselin cephe aldığı yollar asfalt ile kaplıdır. Bölgede kamu hizmetleri mevcuttur. Toplu taşıma araçlarıyla taşınmaza ulaşım imkanı vardır. Bölgede otopark sıkıntısı yaşanmamaktadır.

Adresi :19 Mayıs Mahallesi, Mimoza Sokak No: Bila Nilüfer Bursa
Yüzölçümü : 500,00
İmar Durumu : 1 / 1000 ölçekli Nilüfer Batıkent Uygulama İmar Planında Ayrık Nizam, Konut Alanında, Hmax.: 6,50 m ( 2 kat ), Emsal: 0,40 olduğu belirtilmektedir.
Kıymeti : 750.000,00 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler : Haciz, İpotek, Kira Şerhi
1. Satış Günü : 13/05/2020 günü 11:10 - 11:15 arası
2. Satış Günü : 10/06/2020 günü 11:10 - 11:15 arası
Satış Yeri : 1 NOLU İCRA SATIŞ ODASI - Bursa Adalet Sarayı Zemin Kat A Blok MERKEZ / BURSA

3 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Bursa İl, Nilüfer İlçe, 4465 Ada, 10 Parsel, ÖZLÜCE Mahallesi, arsa nitelikli tam hisseli taşınmaz. Bilirkişi raporuna göre; Parsel üzerinde herhangi bir bina bulunmamaktadır. Parsel boş arsa konumundadır. Çevresi betonarmeden duvar ile çevrilmiştir. Fiilen bitişik parselde yer alan gayri faal ana okulun bahçesi olarak kullanılmıştır. Parsel üzerinde çelik konstrüksiyondan yapılmış sundurma ve hobi bahçesi bulunmaktadır.
Gayrimenkulün bulunduğu bölge şehir merkezine ortalama 10 km mesafede batıdadır. Yakın çevrede konut olarak kullanılan iki katlı villalar vardır. Parselin cephe aldığı yollar asfalt ile kaplıdır. Bölgede kamu hizmetleri mevcuttur. Toplu taşıma araçlarıyla taşınmaza ulaşım imkanı vardır. Bölgede otopark sıkıntısı yaşanmamaktadır.

Adresi : 19 Mayıs Mahallesi Tekin Caddesi No: Bila Nilüfer Bursa
Yüzölçümü : 500,00
İmar Durumu : 1 / 1000 ölçekli Nilüfer Batıkent Uygulama İmar Planında Ayrık Nizam, Hmax.: 6,50 m ( 2 kat ), Emsal: 0,40 olduğu belirtilmektedir.
Kıymeti : 750.000,00 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler : Haciz, İpotek, Kira Şerhi
1. Satış Günü : 13/05/2020 günü 11:20 - 11:25 arası
2. Satış Günü : 10/06/2020 günü 11:20 - 11:25 arası
Satış Yeri : 1 NOLU İCRA SATIŞ ODASI - Bursa Adalet Sarayı Zemin Kat A Blok MERKEZ / BURSA

Bursa Kinderwelt Anaokulu icradan 8.3 milyon TL ye satılıyor! 

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/1045 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.18/03/2020


Geri Dön