19 / 04 / 2024

Bursa Maksem'e yeni huzurevi yapılıyor!

Bursa Maksem'e yeni huzurevi yapılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gökçen Ailesi tarafından Maksem Ali Paşa Mahallesi'nde yaptırılan yeni huzurevinin bölgeye değer katacağını söyledi.



Gökçen Ailesi tarafından Maksem Ali Paşa Mahallesi'nde yaptırılan huzurevi inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İnşaatta incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa'nın tüm bölgelerinde tarihi dönemleri geleceğe taşıyoruz. Bir yandan külliyeler ayağa kalkarken, bir yandan tarihi bölgelerde bulunan eserlerimizde tekrar düzenleniyor, yeni işlevler kazandırılarak Bursa'ya büyük değer katıyor" dedi. 


GÜZEL BİR KOMPLEKS OLACAK 

Maksem'in de Bursa için çok önemli bir bölge olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Ali Paşa Mahallesi'nde bulunan Valid-i Habib Camii ve çevresi mahallenin önemli noktalanndan. Burası, Bursa'nın köklü ailelerinden olan Gökçen Ailesi'nin daha önce mülk sahibi olduğu ve değerli dostumuz Bursa'nın eski milletvekillerinden Memduh Gökçen'in doğduğu evin de bulunduğu bölge. Gökçen Ailesi buraya büyük bir yatınm yapıyor. Çevre binalar da daha önce Vakıflardan alındı. Artık buraya güzel bir kompleks gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle bir huzurevi olarak hizmet verecek olan tesis, Maksem'e değer katacak. Herşey itinayla hazırlanıyor, inşaat hızla sürüyor" diye konuştu. 


AİLE YADİGARI AYAĞA KALKİYOR 

Hayırsever Memduh Gökçen de yaklaşık 300 senelik tarihi olan evlerini restore ettiklerini söyleyerek, "Zamanının en geniş caddesi olan Ebu Şahme Caddesi üzerindeki Veled i Habib Camii yanında bulunan evimizin bitişiğindeki arsada, bu bina huzurevi olarak yapılıyor. İnşallah hayırlı olur" dedi. Memduh Gökçen'in kızı Şükûfe Gökçen ise tarihi evlerinin restorasyonu ve yanında kazandın lan yeni huzureviyle babaannesinin vasiyetinin de gerçekleştirildiğini ifade etti. Gökçen, kompleks bünyesinde sosyal etkinlik mekanı ile tarihi resim ve eşyaların bulunacağı sergi alanının da yer alacağını dile getirdi. 


Yeni Akit


Geri Dön