24 / 04 / 2024

Bursa Mescid-i Aksa Camii'nin temeli atıldı!

Bursa Mescid-i Aksa Camii'nin temeli atıldı!

Osmangazi Belediyesi'nin Akpınar Mahallesi'nde yer tahsisinde bulunduğu Mescidi Aksa Camii'nin temeli atıldı. Cami derneği yöneticilerinden Ali Girgin, cami için yer tahsisi yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a mahalle sakinleri adına teşekkür etti.



Osmangazi Belediyesi'nin Akpınar Mahallesi'nde yer tahsisinde bulunduğu Mescidi Aksa Camii'nin temeli atıldı. 


Cami derneği yöneticilerinden Ali Girgin, mahallenin ihtiyacı olan cami için yer tahsisi yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a mahalle sakinleri adına teşekkür ederek, "Mescidi Aksa Camii, mahallemizin yanı sıra, bitişiğinde inşa edilen İmama Hatip Lisesi için tatbikat camii olacak. 350 metrekare taban alanına sahip camimizde bin 200 kişi aynı anda namaz kılabilecek" dedi.


Başkan Mustafa Dündar, belediye tarihinin en büyük yatırımlarının bu dönem gerçekleştirildiğini söyleyerek, "Asli hizmetlerimiz olan temizlik, altyapı gibi hizmetlerin dışında, bu dönem halkımızın ihtiyaç duyduğu her alanda hizmet üretiyoruz. Okullarımızın bakım, onarım ve benzer ihtiyaçları için yıllık 5 milyon liralık bütçe ayırıyoruz. Milli eğitime bağlı olmasına rağmen 250 okulumuzdan 226'sına bir şekilde destek sağladık. Aynı şekilde ilçemizdeki camilerimizin çevresinde gerçekleştirdiğimiz kamulaştırmalarla elde ettiğimiz alanlarda yaptığımız park ve çevre düzenlemeleri ile camilerimize nefes aldırıyor, buraları vatandaşlarımız buluşma mekanları haline getiriyoruz. Her mahallemize bir meydan, spor alanı, park kazandırıyoruz. Bunun dışında, ilçemizde Türkiye'nin en modern atletizm salonunu inşa ediyoruz. Yine ilçemizde sıfırdan inşa ettiğimiz Murat Hüdavendigar Uluslararası İmam Hatip Lisesi gibi, Osmangazi Belediyesi İlköğretim Okulu gibi eğitim kurumlarını da bu yıl hizmete açıyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da yaptığı konuşmada, "Bursa, tarihten gelen sorumluluğu çok fazla olan bir şehir. Bugün burada temelini attığımız Mescidi Aksa Camii, bu sorumlulukla gerçekleştirilen güzel bir eser olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından caminin temeli dualarla atıldı.



Habertürk


Geri Dön