20 / 04 / 2024

Esenler Fevzi Çakmak Camii'nin temeli atıldı!

Esenler Fevzi Çakmak Camii'nin temeli atıldı!

Esenler Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 3 bin kişi kapasiteli Fevzi Paşa Camii'nin temeli atıldı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, "Burada 670 metrekare oturumlu bir cami inşa ediliyor. Öncekinin iki katı büyüklüğünde olacak'' dedi.



Esenler Fevzi Çakmak Mahallesi'nde ihtiyaca cevap vermemesi ve güvenlik yetersizliği nedeniyle yıkılan Fevzi Paşa Camii'nin yerine yenisi inşa ediliyor. Esenler Belediyesi, Esenler AK Parti İlçe Teşkilatı ve hayırseverlerin destekleriyle yapılacak Fevzi Paşa Camii'nin temeli atıldı. Temel atma törenine; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Turgay Özer, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.


BU CAMİYİ YENİLEMEK İHTİYAÇTI

 

Törende konuşan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, "İki yıl önce AK Parti Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığımız bir istişareyle bu caminin yenilenmeye ihtiyacı olduğunu konuşmuştuk ve belediye meclis üyelerimiz ile Esenler AK Parti İlçe Teşkilatımızla tasarrufta bulunduk. Bugün de burada camimizin temelini atıyoruz. Allah hayırlı etsin" dedi.


ESKİSİNİN İKİ KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE

 

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, "Burada 670 metrekare oturumlu bir cami inşa ediliyor. Öncekinin iki katı büyüklüğünde olacak. İçinde Kur'an Kursu, lojman, çay ocağı, şadırvanlar yer alacak. Biz, 'Sadaka-i cariye verenlerin âmel defteri kapanmaz' hadisinden ve 'Allah'ın mescitlerini imar edenler, Allah'a ve ahiret gününe iman ederler' düsturuyla hareket ediyoruz. Cenab-ı Hakk, bu camimizde hayırlı şekilde ibadet etmeyi nasip etsin" diye konuştu.

 


3 BİN KİŞİ İBADET EDEBİLECEK



Temeli atılan Fevzi Paşa Camii, eskisinden iki kat daha büyük olacak. 670 metrekare alana inşa edilecek caminin ibadet alanı ise 290 metrekare. 3 bin kişinin ibadet edebileceği camide Kur'an Kursu, lojman, çay ocağı, şadırvanlar bulunacak.





Esenler Belediyesi




Haber Bölge Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Esenler Fevziçakmak Mahalesi’nde bulunan Fevzi Paşa Camii yıkılarak yenisi yapılmak üzere temel atma töreni gerçekleşti. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun katıldığı bir törende dualar edilerek yeni Fevzi Paşa Camii’nin temeli atıldı.


Esenler Fevzi Çakmak Mahallesi’nde ihtiyaca cevap vermemesi ve güvenlik yetersizliği nedeniyle yıkılan Fevzi Paşa Camii’nin yerine yenisi inşa ediliyor. Fevzi Paşa Camii, eskisinden iki kat daha büyük olacak ve 3 bin kişi ibadet edebilecek.  670 metrekare alana inşa edilecek caminin ibadet alanı ise 290 metrekare. Camide Kur’an Kursu, lojman, çay ocağı, şadırvanlar bulunacak.


Esenler Belediyesi, Esenler AK Parti İlçe Teşkilatı ve hayırseverlerin destekleriyle yapılacak Fevzi Paşa Camii’nin temeli atıldı. Temel atma törenine; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Turgay Özer, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.


Törende konuşan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, “İki yıl önce AK Parti Meclis Grup Toplantısı’nda yaptığımız bir istişareyle bu caminin yenilenmeye ihtiyacı olduğunu konuşmuştuk ve belediye meclis üyelerimiz ile Esenler AK Parti İlçe Teşkilatımızla tasarrufta bulunduk. Bugün de burada camimizin temelini atıyoruz. Allah hayırlı etsin” dedi.


Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, “Burada 670 metrekare oturumlu bir cami inşa ediliyor. Öncekinin iki katı büyüklüğünde olacak. İçinde Kur’an Kursu, lojman, çay ocağı, şadırvanlar yer alacak. Biz, ‘Sadaka-i cariye verenlerin âmel defteri kapanmaz’ hadisinden ve ‘Allah’ın mescitlerini imar edenler, Allah’a ve ahiret gününe iman ederler’ düsturuyla hareket ediyoruz. Cenab-ı Hakk, bu camimizde hayırlı şekilde ibadet etmeyi nasip etsin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurban kesildi ve Esenler Müftüsü Halil Şekerci’nin yaptırdığı dualar eşliğinde caminin temeli atıldı.



Bölge Gazetesi                            


Geri Dön