25 / 04 / 2024

Bursa Mustafakemalpaşa yaşam merkezine kavuşuyor!

Bursa Mustafakemalpaşa yaşam merkezine kavuşuyor!

Bursa Mustafakemalpaşa ilçesi Etibank'ın karşısındaki yaklaşık 37 dönümlük alan ilçeye kazandırılacak dev yaşam merkezinde ikinci etap çalışmaları başlıyor.



Bursa Mustafakemalpaşa ilçesini sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif aktivitelerin merkezi haline getirmesi planlanan dev projenin ikinci etap çalışmaları başlıyor.

30 MİLYON TL'LİK PROJE

İlçe girişinde bulunan Etibank'ın karşısındaki yaklaşık 37 dönümlük alan ilçeye kazandırılacak. Çalışmalar sonunda 2016 yılında devreye alınan Bursa Büyükşehir Belediyesi, içinde yüzme havuzu, tenis kortları, spor salonları, sahalar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, konferans ve sergi salonlarının yer alacağı dev kompleks için Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı'na bağlı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile işbirliğine gitmişti. Bu zamana kadar yaklaşık 30 milyon TL harcanan projenin kaba inşaatları tamamlandı.

KABA İNŞAAT TAMAMLANDI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe halkının yıllardır büyük özlem için beklediği projenin bir an önce hayata geçirilmesi için kaba inşaatı bitirilen Mustafakemalpaşa Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri'ni inceledi. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar'ın da eşlik ettiği inceleme sırasında projenin mevcut durumu hakkında incelemelerde bulunan Başkan Aktaş, nüfusu 100 bini aşan altı ilçeden biri olan Mustafakemalpaşa'nın sahip olduğu genç nüfus ile birlikte böyle bir merkeze ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi. Çok büyük ve ağır maliyetli projeye geçen dönem başlandığının altını çizen Başkan Aktaş, "Bugüne kadar yaklaşık 30 Milyon TL harcandı. Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri'yle alakalı kısa sürede proje revizyonu yapıp, Spor Bakanlığı'ndan da destek alıp, en kısa zamanda kazandırılmasıyla ilgili çalışma gerçekleştireceğiz. Kadınlarımız, çocuklarımız ve gençlerimiz bu güzel mekanda sanatsal, kültürel anlamda güzel etkinlikler yapacakları gibi sinema salonu, toplantı ve konferans salonları ile ciddi organizasyonlara imza atılabilir. Öncelikli hedefimiz bunu gerçekleştirmek. İkinci etapta da spor salonu, yüzme havuzu ve arkadaki müştemilatlar var. Kısa zamanda projelendirmesini yapıp, 1 yıl içinde hazır hale getirmek istiyoruz" açıklamasında bulundu.


Geri Dön