26 / 04 / 2024

Bursa Osmangazi Belediyesi, Demirkapı'yı yeniden inşa edecek!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Demirkapı'yı yeniden inşa edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen Demirkapı'da dönüşüm için kollan sıvayan Osmangazi Belediyesi, eski Bursa olarak bilinen Demirkapı'yı yeniden inşa etmekte kararlı, Ancak vatandaş tedirgin.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen Demirkapı'da dönüşüm için kollan sıvayan Osmangazi Belediyesi, eski Bursa olarak bilinen Demirkapı'yı yeniden inşa etmekte kararlı, Ancak vatandaş tedirgin: Dönüşüm Doğanbey gibi olursa? 


BAKANLIK EL ATTI


Yıllarca kaçak yapılaşmanın baskısı altında kalan Demirkapı Mahallesi'nde şimdilerde ise dönüşüm konuşuluyor. Osmangazi Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen Demirkapı'da dönüşüm için kolları sıvadı. 70 bin metrekare alandan oluşan Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. Osmangazi Belediyesi'nin yaptığı master çalışmanın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bölgenin fotoğrafını çekti. Demirkapı Mahallesi'nin, kentin diğer bölgelerine göre konut kalitesi, çevre düzeni ve konfor düzeyi bakımından geri kalmış; ekonomik olarak da gelişemeyen bölgelerden biri olduğu belirtilen raporda alan genelindeki yapıların sağlıklı bir kentsel mekan olmaktan uzak olduğu kaydedildi. 


DÖNÜŞÜM İSTİYORUZ AMA


Osmangazi Belediyesi, eski Bursa olarak bilinen Demirkapı'yı yeniden inşa etmekte kararlı. Ancak vatandaş tedirgin... Mahalle sakinlerinin akıllarmdaki tek soru ise "Ya Doğanbey gibi olursa?" Mahalledeki kahvelerde gündem dönüşüm. Kimi, 4 katlı evinin yerine kendisine ne teklif edileceğini düşünürken, kimisi de sosyal donatı alanları ve altyapısıyla yenilenen bir mahalle hayali kuruyor. Dönüşümün vatandaşa iyi anlatılması gerektiğini belirten Muhtar Ferif Uçar, "Kimsenin mağdur edilmesini istemiyoruz" dedi. 



Rabia DENİZ/Bursa Hakimiyet


Geri Dön