26 / 04 / 2024

Bursa Kayhan'daki tarihi yapı yeniden inşa ediliyor!

Bursa Kayhan'daki tarihi yapı yeniden inşa ediliyor!

İlçedeki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en eski yerleşim yerlerinden Kayhan Mahallesi’nde, 20’inci yüzyıl başlarından kalma sivil mimarlık örneği yapıyı aslına uygun şekilde yeniden inşa ediyor.




Osmangazi Belediyesi, Osmanlı’nın kurulduğu ulu şehir Bursa’da tarihi eserlerin ayağa kaldırılması ve yaşatılması için yaptığı çalışmalarla örnek olmaya devam ediyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kayhan’da geçtiğimiz Nisan ayında başlatılan çalışmalarla aslına uygun şekilde yeniden inşa edilen sivil mimarlık örneği yapıdaki inşaat çalışmalarını inceledi. Belediye olarak Bursa’nın tarihi kimliğinin öne çıkarılması için birçok çalışma yaptıklarını söyleyen Dündar, “Kayhan Mahallemiz, eski Bursa’nın önemli merkezlerinden biri. Cumhuriyetin ilk yıllarına ait sivil mimarlık örneği yapıyı aslına uygun şekilde inşa ediyoruz. İnşaat çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlanacak olan bu tarihi yapımız, sosyal ve kültürel amaçlı kullanmak üzere Bursalılara hizmet verecek. Aslına uygun bir yapı olarak bölgenin tarihi kimliğini ortaya çıkmasına katkı sağlayacak. Bu binanın hizmete girmesiyle birlikte, tarihi Kayhan çarşımızın hareketlenmesine katkı sağlanmış olacak. Amacımız, Osmangazi’deki tarihi mirası ayağa kaldırarak, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserlerin bir arada yaşamasını sağlamak. Hem modern şehre, hem de tarihi dokunun canlanmasına katkı sağlıyoruz” diye konuştu.


Zemin artı 2 kat toplam 700 metrekare alana sahip olan tarihi yapı, zemin katı betonarme, 1 ve 2. katları ahşap olarak yeniden inşa ediliyor.


 Osmangazi Belediyesi


Geri Dön