26 / 04 / 2024

Peter Altmaier: Avrupa'daki üretim tesislerinin yeniden inşa edilmesi için destek vereceğiz!

Peter Altmaier: Avrupa'daki üretim tesislerinin yeniden inşa edilmesi için destek vereceğiz!

Almanya Enerji ve Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, koronavirüs zorda bıraktığı ilaç şirketlerinin Avrupa'daki üretim tesislerini yeniden inşa etmeleri için onları desteklediklerini belirtti…



Peter Altmaier, tüm dünyayı saran kronavirüsün sektörlere etkisi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Altmaier bir dergiye verdiği röportajda, hükümet olarak, ilaç sanayisinde Asya’dan girdi ithalatına bağlılığı azaltarak, ilaç şirketlerinin Avrupa'daki üretim tesislerini yeniden inşa etmeleri için onları desteklemek istediklerini ifade etti.

Altmaier, “Önemli alanlarda ulusal egemenliği geri kazanmak için tek taraflı bağımlılıkları en aza indirmek doğru fikir” diyen Altmaier “İlaç üretimi için ortak bir Avrupa projesi hayal edebiliyorum.” Dedi.

Altmaier, stratejik olarak önemli Alman şirketlerin koronavirüs salgınından dolayı zor duruma düşmeleri durumunda kamulaştırılabileceğini dile getirdi.

"İtalya'nın Avrupa Birliği (AB) içinde 'başarısız bir devlet' olabileceğinden ve Yunanistan gibi, milyarlarca kurtarma paketine ihtiyaç duyacağından endişe duyuyor musunuz?" sorusuna Altmaier, İtalya’nın bütçe ve koronavirüs nedeniyle zor durumda olduğunu belirterek, “Yine de, ülkenin bu zorluğun üstesinden gelme yeteneğine çok güveniyorum. Avrupa'da birbirimizi desteklediğimizi söylemeye gerek yok” dedi.

Koronavirüs konusunda AB’nin başarısı için de Altmaier, bugünkü durumun 2008 finansal krizden farklı olduğunu dile getirerek, o zaman avronun geleceğinin söz konusu olduğunu fakat son beş yılda avronun büyük ölçüde dengelendiğinin altını çizdi.

Almanya'da ev kiraları 5 yıllığına donduruldu!

 


Geri Dön