24 / 04 / 2024

Niğde'de bir hayırsever okul inşa edilmesi için 2 dönüm arsa bağışladı!

Niğde'de bir hayırsever okul inşa edilmesi için 2 dönüm arsa bağışladı!

Niğde'de bir hayırsever, eşinin vasiyeti üzerine yaklaşık olarak 2 dönüm arsayı okul inşa edilmesi için bağışladı.



Niğde'de bir hayırsever, eşinin vasiyeti üzerine yaklaşık olarak 2 dönüm arsayı okul yapılması için bağışladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine, Vali Yılmaz Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve hayırsever Fatma Karaca ile çocukları katılım gösterdi.

Vali Şimşek, törende gerçekleştirdiği konuşmada, Fatma Karaca'nın Sarıköprü mevkisinde imam hatip lisesi yapılmak üzere yaklaşık 2 bin metrekare arsasını devlete bağışladığını belirtti.

Bağışlanan arsaya imam hatip lisesi yaptıracaklarını dile getiren Şimşek, "Şüphesiz çok anlamlı ve ulvi bir davranış. Bu sayede devletimizin üzerindeki yük bir nebze azalıyor. Devletimiz daha çok okul yaptırma şansına erişiyor. Fatma teyzemizi, evlatlarını tebrik ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Özellikle bu arazinin devletimize bağışlanmasını vasiyet eden Mehmet amcayı da rahmetle şükranla anıyorum." diye konuştu.

Fatma Karaca da yakında cami olduğu için arsada imam hatip okulu yapılmasını uygun gördüklerini söyledi.Konuşmalardan sonra atılan imzalarla arazi devlete bağışlandı.


Geri Dön