28 / 03 / 2024

Bursa Kayhan restorasyon

Bursa Kayhan restorasyon

İlçedeki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en eski yerleşim yerlerinden Kayhan Mahallesi’nde, 20’inci yüzyıl başlarından kalma sivil mimarlık örneği yapıyı aslına uygun şekilde yeniden inşa ediyor.

Bursa Kayhan'daki binalar restore ediliyor!

Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin, tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşıyan projeleri kapsamında Kayhan’da belirlenen sivil mimarlık örneği binalar da restore edildi.

Bursa Kayhan’daki sivil mimarlık örneği binalar restore edildi!

Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşıyan projeleri kapsamında Kayhan’da belirlenen sivil mimarlık örneği binalar da restore edildi.

Bursa, Konya ve Tunceli'deki 3 müze açılıyor!

Bursa, Konya ve Tunceli illerinde restorasyon çalışmaları tamamlanan 3 müze hizmete açılıyor.

Bursa'da 700 yıllık Alaeddin Bey Cami’nin restorasyonu tartışma yarattı! 

1326’da Bursa'da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde 2 yıl önce yapılan restorasyon, krize neden oldu. Parlak led aydınlatma sistemleri takılan, girişi PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı kebapçı kapısını benzetildi.

Bursa Ziraat Mektebi restore ediliyor!

Bursa’nın en köklü eğitim ve öğretim kurumları arasında yer alan Bursa Ziraat Mektebi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarıyla eski ihtişamına kavuşuyor.

Bursa'da 200 yıllık bina yeniden inşa ediliyor!

Bursa'da 19'uncu yüzyılda Osmanlı mimarisiyle inşa edilen ve 1994 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağışlanan 200 yıllık binanın restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Bursa Büyükşehir Tarihi Eskişehir Han Oteli'ni satacak!

Bursa Büyükşehir, Osmangazi'de Kayhan Mahallesi’ndeki Tarihi Eskişehir Han Oteli’nin satılabilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alacak...

Bursa Osmangazi'deki Kayhan Çarşısı restore edildi!

Osmanlı'dan günümüze 600 senelik geçmişiyle Bursa'nın en önemli çarşıları arasında yer alan Kayhan Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla baştan aşağı yenilendi.

Bursa'daki 614 yıllık hamam restorasyon bekliyor! 

Bursa'da 614 yıllık hamam harabeye döndü. Restorasyonu için Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne başvuran mahalleli, hamamın bir an önce restore edilmesini istiyor.

Bursa Osmangazi'de metruk binalar yıkılıyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Kayhan Mahallesi'nde güvenlik açısından tehlikeyi oluşturan ve madde bağımlılarının mesken tuttuğu metruk bina yıkıldı.

Bursa Osmangazi'deki tarihi yapı restore edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en eski yerleşim yerleri arasında yer alan Kayhan Mahallesi’nde, 20’nci yüzyıl başlarından kalma sivil mimarlık örneği yapıyı aslına uygun şekilde yeniden inşa ederek, hizmete açtı.

Bursa Kefensüzen Camii'nde son rötuşlar!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında yenilenen 600 yıllık Kefensüzen Camii’nde restorasyon çalışmaları son sürat devam ediyor. 

Bursa Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarını iki yıl önce başlattığı Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı.

Bursa Kayhan'daki tarihi yapı yeniden inşa ediliyor!

İlçedeki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en eski yerleşim yerlerinden Kayhan Mahallesi’nde, 20’inci yüzyıl başlarından kalma sivil mimarlık örneği yapıyı aslına uygun şekilde yeniden inşa ediyor.

Bursa Şadırvanlı Minare restore ediliyor!

Kentteki restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Şadırvanlı Minare'yi de restore ediyor.

Bursa Kayhan restorasyon Haberi

Bursa Kayhan restorasyon


Osmangazi Belediyesi, Osmanlı’nın kurulduğu ulu şehir Bursa’da tarihi eserlerin ayağa kaldırılması ve yaşatılması için yaptığı çalışmalarla örnek olmaya devam ediyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kayhan’da geçtiğimiz Nisan ayında başlatılan çalışmalarla aslına uygun şekilde yeniden inşa edilen sivil mimarlık örneği yapıdaki inşaat çalışmalarını inceledi. Belediye olarak Bursa’nın tarihi kimliğinin öne çıkarılması için birçok çalışma yaptıklarını söyleyen Dündar, “Kayhan Mahallemiz, eski Bursa’nın önemli merkezlerinden biri. Cumhuriyetin ilk yıllarına ait sivil mimarlık örneği yapıyı aslına uygun şekilde inşa ediyoruz. İnşaat çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlanacak olan bu tarihi yapımız, sosyal ve kültürel amaçlı kullanmak üzere Bursalılara hizmet verecek. Aslına uygun bir yapı olarak bölgenin tarihi kimliğini ortaya çıkmasına katkı sağlayacak. Bu binanın hizmete girmesiyle birlikte, tarihi Kayhan çarşımızın hareketlenmesine katkı sağlanmış...