26 / 04 / 2024

Bursa Osmangazi'deki Kayhan Çarşısı restore edildi!

Bursa Osmangazi'deki Kayhan Çarşısı restore edildi!

Osmanlı'dan günümüze 600 senelik geçmişiyle Bursa'nın en önemli çarşıları arasında yer alan Kayhan Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla baştan aşağı yenilendi.



İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, tarihi mirasın korunması ve geleceğe aktarılması için yaptığı yatırımlarla Bursa’nın tarihi yönlerini de gün yüzüne çıkardı.

Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, Bursa’nın en eski yerleşim ve ticaret merkezleri arasında yer alan Kayhan Çarşısı restore edildi.

Kayhan Çarşısı’ndaki çalışmaları yerinde denetleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, restorasyon çalışmalarıyla Bursa’yı tarihi hüviyetine yeniden kavuşturduklarını dile getirdi. Kayhan'ın Bursa'nın önemli merkezlerinden biri olduğunu dile getiren Başkan Dündar, “Kayhan'da pek çok tarihi mirası yeniden ayağa kaldırdık. Bu bölgedeki tescilli eserleri tek tek restore ediyoruz. Tarihi Kayhan Çarşısı, belediyemizin yenileme çalışmalarıyla yeniden ticaretin merkezi haline geldi. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi de bu bölgeye büyük bir hareket getirecek. Müzeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin güzergahlarından birisi Kayhan Çarşısı olacak. Yıpranmış ve eskimiş olan yolları yenileyerek tarihi çarşımızı daha cazip hale getirmeye çalışıyoruz. Şu anda 1. etabın çalışmalarına başladık. Etap etap bu bölgede 1500 metrekare alanı granit ile kaplayacağız” diye konuştu.
 


Geri Dön