26 / 04 / 2024

Bursa Osmangazi'de 11 yılda 1.465 bina yıkıldı!

Bursa Osmangazi'de 11 yılda 1.465 bina yıkıldı!

Türkiye’yi yasa boğan 17 Ağustos 1999 depremin unutulmaması ve tekrar aynı acıların yaşanmaması için 2009'da yeni bir şehirleşme hamlesine öncülük eden Osmangazi Belediyesi, 11 yılda yarım milyona yaklaşan insanın yaşamına dokunan büyük bir değişim, gelişim ve dönüşüme imza attı.



Daha modern, daha güvenli, daha huzurlu ve daha yeşil bir Osmangazi için 11 sene önce planlı ve kararlı bir biçimde yola koyulan Osmangazi Belediyesi, yeni gelişim bölgeleri, kentsel dönüşüm projeleri, vizyon projeler,  dev kamulaştırma çalışmaları, parklar, meydanlar, yeni yollar bulvarlar, spor tesisleri ve tarihi eserlerin ihya edilmesi ile yepyeni bir Osmangazi inşa etti.

 70 BİN YENİ GÜVENLİ KONUT, 282 BİN HUZURLU MUTLU İNSAN

Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, Demirtaş, Panayır, Hamitler, Yunuseli, Güneştepe gelişim bölgelerinde planlı, az katlı, meydan, sosyal donatı, park ve yeşil alanları, eğitim, ibadet ve ticari alanları ile yeni şehirleşme modeliyle toplamda 282 bin insan huzur ve güven içerisinde yaşam sürüyor.

 SOĞANLI ETAP ETAP BÜYÜYOR; ROL MODEL OLUYOR

Yine Türkiye’de kamu eli ile yapılan en modern ve en özel kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Soğanlı’da daha ilk etaplarında dahi 10 binin üzerinde insana güvenli ve yüksek yaşam kalitesi sunuyor. Bu kapsamda kentsel dönüşümün önünü açmak amacıyla 2 bin 370 daire üreterek çöküntü bölgelerini cazibe merkezine haline getirildi.

 713 BİN METREKARE ALAN KAMULAŞTIRILDI 1465 BİNA YIKILDI

 İlçenin yeniden yeşil kimliğine kavuşması, sağlam ve modern yapılarla yüksek yaşam kalitesine ulaşması için 11 yılda tam 713 bin metrekare alan kamulaştırılarak tam 1465 binanın yıkımı yapıldı.

 


Geri Dön