24 / 04 / 2024

Bursa Osmangazi'de 4 park hizmete açıldı!

Bursa Osmangazi'de 4 park hizmete açıldı!

Osmangazi Belediyesi, Yenikent Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 4 park ve bir dinlenme alanını törenle hizmete açtı. Toplam 12 bin 500 metrekare alana sahip olan parklarda, çocuk Oyun alanları, yeşil alanlar, fitness aletleri, basketbol sahaları bulunuyor.



İlçedeki her mahalleyi park ve meydanlarla donatan Osmangazi Belediyesi, Yenikent Mahallesi’ne de 4 park ve bir dinlenme alanı kazandırdı. 3 bin 476 metrekare alan üzerine kurulan Yeniyıl Parkı, 3 bin 200 metrekarelik Yenidünya Parkı ve 2 bin 865’er metrekarelik alanlara sahip olan Yenibahar ve Yeniay parkları, düzenlenen törenle açılarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Ayrıca Yenikent Meydanı’na yapılan oturma alanları ile mahalle sakinlerinin buluşup sohbet edebileceği yeni bir sosyal donatı alanı oluşturuldu. Toplam 12 bin 500 metrekare alana sahip olan parklarda, çocuk Oyun alanları, yeşil alanlar, fitness aletleri, basketbol sahaları bulunuyor.


Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bursa’mız çok hızlı büyüyüp gelişen bir şehir. Hızlı sanayileşme ve gelişme ile birlikte kentimiz yoğun göç alıyor. Yoğun göçlerden dolayı da çarpık yapılaşma oluşuyor. Bizler, çarpık yapılaşmayı düzenlemek adına kentsel dönüşüm çalışmaları yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yaşanabilir mahalleler oluşturuyoruz. bugün park açılışlarını yaptığımız Yenikent Mahallesi, Bursa’nın yeni mahallelerinden bir tanesi” dedi.


Bursa A Gazete


Geri Dön