26 / 04 / 2024

Van Kent Parkı hizmete açıldı!

Van Kent Parkı hizmete açıldı!

İpekyolu Belediyesi tarafından Van'da hayata geçirilen "Kent Parkı" hizmete açıldı. 4 milyon lira harcanarak yapılan park 8 bin 200 metrekarelik alan üzerine kuruluyor.



Van İpekyolu Belediyesi tarafından Kazım Karabekir Caddesi'nde kurulan Kent Parkı vatandaşların hizmetine açıldı. 8 bin 200 metrekarelik alan üzerine kurulan parkta 300 metrekare giriş meydanı ve 300 metre koşu yolu bulunuyor.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, 4 milyon liraya mal olan parkta çok amaçlı spor sahaları, futbol, basketbol ve voleybol sahaları bulunuyor. Parkta, kaykay pisti, kafeterya, öğrenme alanları, oyun grupları ve kitap okuma odası da hizmet veriyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun açılışını yaptığı parkta özel projelerin hayata geçirilmesi planlanıyor. Zorluoğlu, ilçelerde de belediyelerin özel projeleri hayata geçirdiğini belirtti.

Hizmetleri ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde olduklarını söyleyen Zorluoğlu, "Bu milletin vergilerinden kesilerek belediyelerimize aktarılan kaynakları terör örgütlerinin faaliyetlerine değil, vatandaşlarımızın hizmetine tahsis ediyoruz." dedi.

Parka çok bir boyut kazandırdıklarını söyleyen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ise "İçerisindeki donatılarla her yaştan vatandaş parktan yararlanabilecek. Bu vesileyle gençlerimizin kitap okuma ve ders çalışma imkanları olacak. Yeşil alanlar ve oyun alanlarıyla parkımızın toplam bedeli yaklaşık 4 milyon liradır. Yaklaşık 10 dönümden ibaret olan parkımız ve diğer hizmetler İpekyolu'muza, Van'ımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun." açıklamasında bulundu. 


Geri Dön