26 / 04 / 2024

Van Sanat Parkı hizmete açıldı!

Van Sanat Parkı hizmete açıldı!

Van Sanat Parkı hizmete açıldı. Van'ın Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Gümrük Binası' nın yıkımının ardından da, İpekyolu Belediyesi söz konusu boşalan park arsasını park yaptı.



Van'ın Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Gümrük Bünası'nın yıkım m m ardından, İpekyolu Belediyesi söz konusu boşalan arsayı park yaptı. Sanat Parkı'nın açıbş İpekyolu Belediyesi Eş Başkanları Ay gül Bidav ve Veysel Keser'in katılımıyla gerçekleşti. 

Bölge; Salih Deniz Cumhuriyet Caddesi uzennde bulunun Sanat Parkı'nın açılımına ipekyolu Belediyesi e? başkanları Aygul Bıdav ve Veysel Keser yanı sıra Halklann Demokratik Partisi (HDP) Van II Eş Başkanı M Veysı Dilekçı. 

DBP Eş Başkanı Hamiyet Şahın. Van Kent Konseyi Başkanı Unut Keser, ipekyolu Meclis Uyesı Nur an Okay. 

Barış Annelen ve çok sayıda vatandaş katıldı Açılıştan sonra yapılan konuşmalarda yapılan hizmetlere değindi ipekyolu Belediyesi Eş Başkanı Veysel Keser, geçmişte Van'da yeşil alanların talan edildiğim vurgulayarak. "Van'da merkeze bağlı birçok yeşil alan birilerine venlmış Batı metropollerine baktığınızda birçok merkezi yerleşim yerlerinde yeşil alanlar ve buyuk parklar ile karşılaşırsınız Van'da halkın nefes alacağı gezebileceği merkeze bağlı yeşil alanların ve parkların az olmasının buyuk bir sebebi de bu bölgede uygulanan talan politikasıdır Deprem sonrası yıkılan eski gumruk müdürlüğü imar planlamasında park alanı olarak geçmesine rağmen polis karakolu olarak inşa edileceği gündeme geldi Biz ipekyolu Belediyesi ve Van Buyukşîhır Belediyesi"mn önemli katkıları ile buranın tekrardan park alanı olarak halka kazandırılması ıçm mücadele verdik* dedi ipekyolu Belediye Eş Başkanı Aygul Bıdav ise çalışmalarının devam edeceğini söyledi Daha sonra eş başkanlar vatandaşlarla birlikte parkı gezdi 


Bölge


Geri Dön