27 / 04 / 2024

Bursa Osmangazi'de bir metruk bina yıkıldı!

Bursa Osmangazi'de bir metruk bina yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Küplüpınar Mahallesi’nde tehlike saçan metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 



Bursa Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde riskli ve metruk binaların yıkımına devam ediyor.

Olaycom'da yer alan habere göre; vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra madde bağımlılarının mesken tutması sebebiyle sosyal riskler de yaratan metruk binaların tespitini yapan ekipler, son olarak Küplüpınar Mahallesi Cami Sokak üzerinde yer alan metruk binanın yıkımı tamamlandı. Mahalle sakinleri söz konusu metruk binanın madde bağımlıları tarafından kötü amaçlı olarak kullandığını belirterek, “Metruk binanın yıkılması tüm mahalleyi sevindirdi. Metruk binayı yıkan Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Bursa Osmangazi de bir metruk bina yıkıldı!

Metruk binaların, güvenlik riskiyle beraber çevre ve görüntü kirliliğine de yol açtığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Belediye olarak, metruk binaların can ve mal güvenliği açısından oluşturduğu tehlikelerden kaynaklı yoğun şikayetler alıyoruz. Bu sorunun çözümü amacıyla da muhtarlarımız ve mahalle sakinlerinden gelen yıkım taleplerini değerlendirerek, yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkımlarını gerçekleştiriyoruz. Mevzuat çerçevesinde bu soruna karşı kararlı mücadelemizi sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Bursa Osmangazi'de metruk binalar yıkılıyor! 


Geri Dön