26 / 04 / 2024

Bursa Osmangazi'ye yeni dönemde dev projeler inşa edilecek!

Bursa Osmangazi'ye yeni dönemde dev projeler inşa edilecek!

Bursa Osmangazi ilçesi son 10 yılda birbirinden farklı projelerle büyük bir gelişim gösterdi. 10 yılda 936 projeyi hayata geçiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yeni projeler ile Osmangazi'ye yeni bir vizyon kazandırmaya hazırlanıyor.



Osmanlıya başkentlik yapmış olan Bursa şehrinin Osmangazi ilçesi son yılda büyük bir değişim yaşadı. Kapalı otoparklar, okullar, spor tesisleri, kapalı pazar yerleri, bilgi evleri projelerinin yanı sıra Osmangazi'ye Fetih Müzesi  gibi tarihi mirası ayağa kaldıran sayısız eserler inşa edildi. 

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gelecek dönemde yeni projeler ile ihtiyaca cevap veren, estetiği ve mimarisi ile fark oluşturan eserleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Başkan Dündar, yeni dönemde hazırlayacağı Osmangazi Meydanı, Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi gibi dev bütçeli projeler ile Osmangazi’nin adını tüm dünyaya duyurmaya hazırlanıyor. 

40 bin metrekarelik alana kent meydanı inşa edilecek 

Gelecek dönemde gerçekleştirilecek olan projeler arasında büyük bir kent meydanı var.  Osmangazi'ye yapılacak olan kent meydanı, 40 bin metrekarelik bir alana inşa edilecek. Dev proje için bugüne kadar bölgede 84 bina kamulaştırılarak yıkıldı bu çalışmalar sonucunda toplam 22 bin 518 metrekarelik alan elde edildi.  Osmangazi Meydanı projesinin otopark sorununa da çare olması bekleniyor. Proje kapsamında Meydanın altına 4 katlı, 2000 araç kapasiteli bir otopark inşa edilecek.

Hisar yenilenecek 

Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Hisar, Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi ile  açık hava müzesine dönüştürülecek. Bursa’nın tarihi 5 mahallesinin yer aldığı Hisariçi’nde bulunan Oruçbey Caddesi’ndeki 28 binada cephe sağlamlaştırma çalışması yapılırken zemin kaplama çalışmaları da gerçekleştirilecek. 

Hisar’daki çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Başkan Dündar, “Surların ayağa kaldırılması, Sümbüllü Bahçe Konağı, Sur Üstü Konağı gibi Cumhuriyet dönemi sivil mimari örneği yapıların restorasyonu, Haraççıoğlu Medresesi gibi manevi mirasın ayağa kaldırılması; Üftade, Kavaklı ve Oruçbey Caddesi ile Kale Sokak’ta yaptığımız cephe düzenleme ve sağlıklaştırma çalışmaları, Arkeopark kazıları bölgenin tarihi kimliğini canlandıran önemli çalışmalar oldu. Yaptığımız tüm projelerde şehir kimliğine saygılı ve tarihi değerleri korunmuş bir Bursa’yı geleceğe taşımayı hedefledik. Tarihe sahip çıkmak demek, sahip olunan kültürel hazineyi korumak ve ortaya çıkarmak için çaba harcamak demektir. Yaşayan Tarih Hisar İçi Projesi ile Hisar’ı bir bütün olarak ele alıp yeni bir Kentsel Koruma Analiz Çalışması ortaya koyuyoruz” açıklamasını yaptı. 

Bursa Osmangazi ye yeni dönemde dev projeler inşa edilecek!

Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Türkiye’de bir ilk olacak

Bunların dışında Osmangazi'ye iddialı bir Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi projesi de inşa edilecek. Rehabilitasyon Merkezi Demirtaş’ta 14 bin 162 metrekare alan üzerine inşa edilecek. Merkez büyüklüğü ve fonksiyonelliği ile Türkiye’de bir ilk olacak.  Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi projesinde 250 yataklı bir huzurevi inşa edilerek yaşlıların her türlü ihtiyacı karşılanacak. Aynı zamanda bu merkezde Alzheimer hastaları içinde bir merkez yer alacak. Proje çevre düzenlemeleri yaşlılar ile engellilerin rahat hareket edeceği şekilde tasarlanacak. 

Yakın hayata geçirilecek olan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi projesi İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Projem Türkiye; Mülki ve Yerel Yönetimlerde Yeni Fikirler ve Örnek Uygulamalar’ yarışmasında da bin 100 proje arasında ilk 100’e girmeyi başardı. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Türkiye’ye örnek çok özel bir proje olduğunu anlatarak, “Sosyal belediyecilik çalışmalarında Osmangazi Belediyesi olarak çıtayı yükselttik. BAKEM, sosyal belediyeciliğin zirvesi diyebileceğimiz bir proje. Özellikle yaşlılarımıza, Alzheimer hastalarına ve engelli vatandaşlarımıza adeta bir otel konforunda hizmet vereceğiz. İnşaat çalışmalarında artık son aşamaya geldik. Yeni dönemde bu projemizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı. 


Geri Dön