23 / 04 / 2024

Bursa Tarihi Çarşı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

Bursa Tarihi Çarşı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde çıkan ve 52 dükkanın küle döndüğü yangından iki hafta gibi kısa bir süre sonra bölgede restorasyon çalışmalarının startını verdi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi, İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde çıkan ve 52 dükkanın küle döndüğü yangından iki hafta gibi kısa bir süre sonra bölgede restorasyon çalışmalarının startını verdi. Büyükşehir Belediye Başkam Recep Altepe, yangının hemen ardından çalışmaları başlattıklarım ve kısa zamanda bölgenin ilk günkü ihtişamına kavuşacağım söyledi. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin büyük bölümünün restorasyon çalışmalanyla ilk günkü orjinalliğini kazandığım hatırlatan Başkan Altepe, yangının yaşandığı İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasındaki bölgeyi kapsayan restorasyon projelerinin de hazır olduğunu söyledi. 


BÜYÜK ŞANS

Tangında 52 dükkanın kül olduğunu ifade Y eden Başkan Altepe, "Bu bölgede 120 dükkanı kapsayan restorasyon projelerimizi hazırlamış ve ihaleye çıkmıştık. Tam bu süreçte yangın çıktı. Yangının ardından da ihalemiz sonuçlandı ve zaman kaybetmeden çalışmalara başladık. Bu bölge esnafı için büyük şans. Biz hazırlıklı olmasaydık, proje hazırlanması, ihale süreci derken birkaç ay geçerdi. Şimdi ise yangından 10 gün soma çalışmalara başladık, inşallah kısa zamanda bu bölge de zemininden, cephelere ve çatıya kadar pırıl pınl bir görünüm kazanacak" diye konuştu. Yangının ardından Valiliğin de desteğiyle esnafın zar an içişleri Bakanlığı tarafından karşılanmıştı. Çarşı küllerinden 10 Ekim'de İvozpaşo Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde çıkan yangın sonucu küle dönen dükkanların restorasyonuna başlandı. Proje kapsamında sadece yangından etkilenenler değil 120 dükkan elden geçirilecek. 



Bursa Hakimiyet


Geri Dön