26 / 04 / 2024

Bursa Tarihi Çarşı

Bursa Tarihi Çarşı

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Bursa'da 700 yıldır "ticaretin kalbi" olan 480 dönümlük Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapıların temizlenmesi için çalışmalar başladı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 'imar durdurma' kararı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirilmesi planlanan bir dizi uygulamanın bulunduğu projeyle ilgili Pirinç Han, İpek Han ve Bakırcılar Çarşısı bölgesinde, her türlü imar uygulamasının durdurulmasıyla ilgili karar alındı.

Bursa'daki tarihi çarşı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki el değmedik tek yer olan ve derme çatma çatılarıyla görüntü kirliliğine yol açan gelinlikçiler çarşısında da restorasyonu tamamlanma aşamasına getirdi.

Bursa Tarihi Çarşı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde çıkan ve 52 dükkanın küle döndüğü yangından iki hafta gibi kısa bir süre sonra bölgede restorasyon çalışmalarının startını verdi.

Bursa Tarihi Çarşı'daki dükkanlar restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde çıkan ve 52 dükkanın içindeki eşyalarla birlikte küle döndüğü yangından iki gibi kısa bir süre sonra bölgede restorasyon çalışmalarının startını verdi.

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım 2. oturumu 6 Temmuz'da!

Emlak Konut GYO projelerinden Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ihalesinin 2. oturumu 6 Temmuz 2022 tarihi Çarşamba günü saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar proje çevresindeki çürük binalar yıkılıyor!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni çevreleyen çürük binalar teker teker ortadan kaldırılıyor. Projede bir binanın yıkımı daha tamamladı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Bursa Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binalar yıkılıyor! 

Bursa'da hayat geçirilen kentsel dönüşüm projesi çalışmaları dahilinde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'nda çok katlı binalar ortadan kaldırılıyor. 

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar projesine onay verilmedi!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi'ne onay verilmedi. Bilirkişi heyeti projedeki eksiklikleri ve uygun olmayan nitelikleri açıkladı.

İstanbul’un tarihi çarşılarında dükkanlar kapanıyor!

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Bursa'nın Hanlar Bölgesi'nde Cumhurbaşkanı kararıyla çalışmalar hızlandı!

Osmanlı'nın ilk başkent Bursa'da 14. yüzyılda oluşmaya başlayan, 16. yüzyılda han, bedesten ve çarşıların oluşumuna ilişkin gelişimini bitiren Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ne eski ihtişamını kazandıracak tarihi projede kat edilen mesafe arttı.

Denizli'deki 800 yıllık tarihi çarşı restore ediliyor!

Denizli'de 800 yıllık geçmişe sahip olan Kaleiçi Çarşısı, turizme kazandırılmak amacıyla aslına uygun olarak restore edilecek. 

Mardin Midyat'taki tarihi çarşı restore ediliyor!

Mardin Midyat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Çalışması kapsamında ilçe içerisinde yer alan 500 yıllık tarihi çarşıyı restore ediliyor. 

Bursa Çarşıbaşı'nda yıkım çalışmaları tam gaz!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi dahilinde yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak  Pirinç Han’ın arka tarafındaki bir binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa Tarihi Çarşı Haberi

Bursa Tarihi Çarşı

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Bursa'da 700 yıldır "ticaretin kalbi" olan 480 dönümlük Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapıların temizlenmesi için çalışmalar başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın öncülüğünde, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafındaki silüeti bozan yapılar kaldırılıyor.

Anadolu Ajansı'ndan İsmail Özdemir'in haberine göre; Osmanlı Devleti'nin ilk başkentlerinden olan ve bünyesinde tarihi camiler, hamamlar, medreseler, türbeler ve sivil mimarinin önemli eserlerini bulunuduran Bursa'daki Çarşı ve Hanlar Bölgesi, yeni ve düzensiz yapılardan kurtarılarak, yapılacak yıkımlar ve dönüşümden sonra tarihe ve yeşile kavuşacak.

Ulu Cami'nin etrafındaki yaklaşık 450 dönümlük alanda, Bursa'nın fethinden sonra peyderpey yapılan 16 han, arasta, bedesten, pazar yerleri ve iç içe...