26 / 04 / 2024

Bursa Yeni Çelik Palas Otel'in imar planları askıda!

Bursa Yeni Çelik Palas Otel'in imar planları askıda!

Bursa'nın Çekirge bölgesinde bulunan Yeni Çelik Palas Oteli arazisinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan imar planı, Osmangazi Bedediye Meclisi’nde konuşuldu.



Bursa Osmangazi Belediyesi Meclisi, yeni yılın ilk toplantısını dün düzenledi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın başkanlık yaptığı toplantıda, meclisin denetim komisyonu açıkladı. 3 üyeden oluşan komisyona Semih Vardarbaş, Turgay Büyükoğlu ve Sefa Yılmaz oybirliğiyle seçildi. Gündem dışı söz alan CHP Grup Sözcüsü Sefa Yılmaz, Yeni Çelik Palas Oteli’nin 41 dönümlük arazisi üzerinde yapılacak planla ilgili bilgi yayınladı.

15 KATLI BİNALAR

Olay Gazetesi'nde yer alan habere göre; alanın askıya çıktığını anlatan Yılmaz , otelin 41 dönümlük ticret, konut ve turizm alanında kalan arazisi üzerinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi’ni by-pass edip, imar planının Cumhurbaşkanlığı tarafından yürürlüğe girdiğini sözlerine ekledi. Yapılması planlanan alanla ilgili detayları anlatan Yılmaz, ‘‘Yeni askıya çıkan plan kararına baktığımızda, eskisinden bir farkı yok. Eski plana göre 6 kat imar verilmiş ancak eğimden dolayı mevcut binalar yapılmış. Şu anki kararda ise emsal 2,35 olarak belirlenmiş ve 10 kat yükseklik denilmiş. Ancak eğimi de göz önüne aldığımızda buradaki binalar 15 kata kadar yükselebilir” dedi.

‘‘DOĞANBEY GİBİ YENİ BİR KATLİAMI İSTEMİYORUZ”

CHP Grup Sözcüsü Sefa Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu: ‘‘Bu 41 bin metre karelik arazinin 29 bin 539 metrekaresi konut, turizm ve ticaret alanı olarak belirlenmiş. Ancak inşaat yapılacak yerlerin yüzde 80’i konut imarı alabiliyor. Bunu dikkate aldığımızda, bu emsalle konut alanı 55 bin 532 metre kareye kadar çıkıyor. Geriye kalan 13 bin 883 metrekare ise ticaret ve turizm alanı. Emsale girmeyen alanları da bunlarla birlikte göz önüne alındığında 120 bin metre karelik inşaat ve bin 777 kişilik ise nüfus söz konusu olacak. Bu nüfus sadece konut alanının getireceği yoğunluk olacak. Osmangazi’nin mahallelerini incelediğimizde 55 mahallenin nüfusundan fazla bir insan burada yaşayacak. Plan notlarında sosyal donatı alanları da maalesef yok. Bunları dikkate aldığımızda, bu plan değişikliğinin karşısında durmamız gerekiyor. Osmangazi’nin göbeğinde yeniden Doğanbey gibi bir katliam istemiyoruz.”

MUSTAFA DÜNDAR: İTİRAZ EDEBİLİRİZ

Sefa Yılmaz’ın konuşmasını yanıtlandıran Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, ‘‘Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı çalışma askıya çıktı ve Osmangazi ile Büyükşehir belediyeleri buna itiraz edebilecekler. Oradaki binanın kaldırılması lazım. Bursa’nın mefaatine uygun bir iş yapılarak, bu planlarla bölgeye ışık olunması gerekir” açıklamasında bulundu.

Dündar, daha sonra, 2019 yılında imza atılan önemli projeleri ve 2020 çalışmalarını Meclis üyelerine anlatıp yatırımlara hız kesmeden sürdüreceklerinin müjdesini verdi.


Geri Dön