19 / 04 / 2024

Bursa Yenişehir’e modern yaşam alanı müjdesi!

Bursa Yenişehir’e modern yaşam alanı müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde 154 araçlık otopark, düğün salonu, bebek bakım odası, fuaye alanı ve bir de dükkan bulunan Yenişehir Pazar Yeri, Otopark ve Sosyal Yaşam Alanı projesine start verdi.



Ulaşımdan altyapıya, çevreden tarihi kültürel mirasa kadar her alanda Bursa’yı gelecek değerlere kazandıracak projeleri bir bir hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan ilçelerdeki yaşam kalitesini yükseltecek yatırımları da hızla devam ediyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; Kestel ve Gürsu’da yapımı sona yaklaşılan Kapalı Pazar Alanı ve Otopark projelerinin bir benzeri Yenişehir İlçesi’nde başlatıyor. İlçenin farklı sokaklarına yayılan semt pazarlarını tek çatı altında toplayarak daha düzenli, çağdaş ve denetlenebilir bir yapıya kavuşturulması için dizayn edilen projede inşaat başladı. İlçe merkezindeki Çayır Mahallesi’nde toplam 7 bin 400 metrekare alan üzerinde yapılan projenin 6 bin 200 metrekare alanlı zemin katında, 328 tezgahtan meydana gelen pazar alanı, zabıta noktası ve bir dükkan yer alacak. Zemin kat ayrıca 154 araç kapasiteli bir otopark olarak da ilçe halkına hizmetine sunulacak. Projenin 845 metrekare alanlı birinci katında ise düğün salonu ve idari birimler bulunacak.

BAŞKAN AKTAŞ: PROJEMİZ HAYIRLI OLSUN

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’yı 17 ilçesi ile bir bütün olarak ele aldıklarını ve halkın beklentilerini sürekli ön planda olduğundan bahsederek, kapalı Pazar alanı ve otopark projesinin de Yenişehirlilerin önemli bir talebi olduğunu söyledi. Sokak aralarına kurulan semt pazarlarının sağlık ve denetleme sorununun yanında ilçe trafiğine de olumsuz etkilere neden olacağını söyleyen Başkan Aktaş, “Bu proje ile halkımız Pazar alışverişlerini yaz kış daha sağlıklı bir ortamda yapma imkanı bulacak. Aynı zamanda otopark olarak hizmet verecek proje ile ilçe merkezinde parklanmalardan yaşanan trafik sıkışıklığı da ortadan kalkmış olacak. İnşaat çalışmalarını başlattık. Projemizi kısa zamanda tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunmayı amaçlıyorum. Projemiz şimdiden Yenişehirlilere hayırlı olsun” dedi.


Geri Dön