29 / 03 / 2024

Bursa Yenişehir'e uçak fabrikası inşa edilecek!

Bursa Yenişehir'e uçak fabrikası inşa edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamil ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Görüşmede Yenişehir’e yapılması muhtemel yatırımlar gündeme geldi.




Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamil ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı.  Ankara  Yolu’ndaki yeni başkanlık binasında gerçekleşen görüşmede, Yenişehir’e yapılması muhtemel yatırımlar gündeme geldi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir’in yeni dönemde uçak fabrikasına sahip olacağını ifade etti. Bursalı Gökçen Grubu tarafından Almanya’da satın alınan uçak fabrikasının benzerinin yine aynı grup tarafından Bursa’da kurulacağını belirten Başkan Altepe, adresin yüksek ihtimalle Yenişehir olduğunu açıkladı. İlçenin başta otomotiv test merkezi olmak üzere birçok konuyla Türkiye gündemine geldiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Havaalanı, otomotiv test merkezi derken uçak fabrikası da Yenişehir’e nasip olacak herhalde. Nasipte orası varmış gibi duruyor” dedi. Uçak fabrikasının ardından sektörle ilgili yerleşimlerin de bu ilçede konuşlanmasının mantıklı olacağını kaydeden Başkan Altepe, “İnşallah ilerleyen günlerde bu işin fakültesi de kurulur. Sektör birçok bileşeniyle bu güzide ilçemize yerleşmiş olur” diye konuştu.


Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise yaptığı konuşmada, ‘Bütünşehir’ uygulaması kapsamında ilçenin hizmet yağmuruna tutulduğunu söyledi. Yolların köylere varana kadar sıfırdan düzenlendiğini, başta dere ıslahları olmak üzere alt yapının büyük ölçüde yenilendiğini vurgulayan Çelik, sadece yol için 50 milyon TL’ye yakın bir rakamın harcandığını ifade etti. Tüm bunların kendi bütçeleriyle yapılmasının imkansız olduğunu dile getiren Çelik, “Yeni belediye binamızın yapımında da Büyükşehir’in desteğini bekliyoruz. Bu yönde hazırlıklarımız var. Arzu ettiğimiz bir şey. İnşallah bu dönem hayata geçmiş olacak” şeklinde konuştu.


AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamil de ilçeye kazandırılan prestij yatırımlar nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür ederek yeni belediye binasının hayırlı olmasını diledi.


Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ziyaretin anısına Başkan Altepe’ye çiniden vazo hediye etti. Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Kamil de kozadan yapılmış Türk Bayrağı tablosu takdim etti. Başkan Altepe, Yenişehir ekibiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.




Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön