26 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım plansız yapılaşmanın en fazla olduğu bölge!

Bursa Yıldırım plansız yapılaşmanın en fazla olduğu bölge!

Bursa Kent Gazetesi köşe yazarı olan Erhancem Öztürk bugünkü yazısında Bursa Yıldırım'daki plansız yapılaşmayı, dönüşüme ve projeleri anlattı. İşte Öztürk'ün o yazısı....



Bursa Yıldırım kentin doğusunda plansız ve kaçak yapılaşmanın en fazla olduğu bölge. Doğal olarak da plansız yapılaşma nedeni ile belediye hizmetlerinden yeterince faydalanamıyor. 


Bu durumun nedeni ise bireylerin geleceği düşünmeden yaptıkları kaçık yapılar. Yıldırım'da sorun çok. Saymakla bitmez. 


Lakin bir yerden de başlamak gerek. İşte bu düşünceye sahip olan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edeball o adımı çoktan attı. 


Yaklaşık iki yıl önce göreve geldiğinde ilk olarak kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayan Başkan Edebali bu gün ise Yıldırım'm geleceğini planlıyor. 


Önceki gün gazetede konuğumuz olan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali yeni projelerini anlatırken oldukça heyecanlıydı. 


Seçim öncesi dönemde Yıldırım için 100 vizyon proje planladıklarını fakat ilk yıl 55 projeyi gerçekleştirince bu düşüncelerinin devede kulak kaldığını ifade eden Edebali, Yıldırım'm makus talihini değiştirmekte kararlı. 


Önceki gün gazetemizi ziyaret ettiğinde de neler yapacağını bir bir anlattı. Hepsi de doğru ve iddialı projeler. 


Genel olarak projelerinin detayları dün gazete sayfalarında bol bol yer aldı. Lakin benim üzerinde durmak istediğim konu önemli. 


Edebali'nİn Yıldırım'la ilgili projelerinden biri de turizm potansiyelini ortaya çıkarmak. 


Şimdi birileri diyebilir ki Yıldırım'da turistik ne var ki? 


Görüp de değerini bilmediğimiz o kadar çok şey var ki Yıldırım'da saymakla bitmez. Her şeyden önce şehirciliğin çıkış noktası olan Yıldırım Külliyesi var. Yeşil Türbe'nin yanı sıra SetbaşıYeşil esinde 2 bin tane tescilli tarihi bina var. TOFAŞ Arabaları müzesi, Kızık Köyleri ve Osmanlı Köyü Cumalıkızık bunların başında geliyor. 


Eğer kültürel değerlerin tanıtımı iyi yapılır ve yabancılara iyi anlatılır ise tabi bir de misafirperverlik ve ulaşım kolaylığı sağlamdı mı Yıldırım'ında turizm mekanı olması çok mümkün. 


Başkan Edebali'nİn termal tesis, kültür merkezi, spor kompleksi, 5 yıldızlı otel ve alışveriş merkezi gibi projeleri hayata geçtiği anda turizm hedefleri de tutar. 

"İnanmak başarmanın yarısıdır" misali Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali buna inanmış. 


Bu saatten sonra başarması da çok kolay görünüyor. Yakın gelecekte Yıldırım Bursa'nın değişen yüzü olursa şaşırmayın. 




Erhancem ÖZTÜRK/Bursa Kent 


Geri Dön