19 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım'a yeni kreş inşa edildi!

Bursa Yıldırım'a yeni kreş inşa edildi!

İlçede yeni yatırımlar hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, Millet Mahallesi’ndeki kreşin inşaatını tamamladı.



Toplumların refah seviyelerinin yükselmesinde ana unsurlardan biri olan eğitime verdiği destekle ilçeye yeni okul alanları ve eğitim yuvaları inşa eden Yıldırım Belediyesi’nin, Millet Mahallesi’nde inşa ettiği kreş binasının inşaatını tamamlanarak hizmet vermeye hazır hale getirildi. Okul öncesi eğitime büyük katkı sağlayacak 2 katlı kreş binası, toplamda bin 181 metrekarelik alanda yer alacak ve içerisinde oyun ve etkinlik odası, uyku odası, emzirme odası, emekleme odası, alt açma odası, sağlık odası ve çok amaçlı salon bulunacak.

‘EĞİTİM ALANINDA ÖNEMLİ YATIRIMLAR’


Yıldırım Belediyesi'nde yer alan habere göre, Yıldırımı geleceğe taşıyacak fiziki, sosyal ve kültürel projeleri teker teker hayata geçirdiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Eğitim, bir şehrin geleceğe taşınmasındaki en önemli faktörlerden bir tanesidir. Bu düşünce ile  çocukların ve gençlerin donanımlı bireyler olarak yetişmeleri adına eğitime tüm gücümüzle destek oluyoruz. Yıldırım’ın her alanda gelişmesi adına bölgesel kreşlerimizi eğitim alanında yapılan önemli yatırımlar arasında görüyoruz. Okul öncesi eğitim evlatlarımızı temel eğitime ve geleceğe hazırlayan çok önemli bir dönemdir. Öncelikli hizmet gruplarımız arasında yer alan çocuklarımız kreşlerimizle geleceğe emin adımlarla hazırlanacaklar” dedi.


‘VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRİYORUZ’

Kreş binasının kısa sürede tamamlanarak açılışının gerçekleştirileceğini söyleyen Başkan Edebali, “Yerel yönetimler olarak okullarımızın rehabilite edilmesi, eksikliklerinin tamamlanması, yeni okulların yapılması konularına çok büyük önem veriyoruz. Biz 100 projemiz içerisinde Yıldırım’a kreş sözleri vermiştik. Şevket Yılmaz Hastanemizin içerisinde yaklaşık 2 bin metre kareye yakın bir kreşi,75.Yıl Mahallemizde bin 300 metrekarelik bir kreşi ve Millet Mahallemizde de bin 181 metrekarelik kreşimizi bu dönem hayata geçirmiş olacağız ve önümüzdeki zaman diliminde de yeni kreşlerin yapımına devam edeceğiz. Çünkü okul öncesi eğitimin ne kadar önemli, hayati olduğunu, çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında ne kadar önem arzettiğini çok iyi biliyoruz. Bu çalışmalarla Yıldırımımızı geleceğe hep birlikte taşıyacağız” dedi.


Geri Dön