16 / 04 / 2024

Bursa'da arsa fiyatları 3 kat arttı!

Bursa'da arsa fiyatları 3 kat arttı!

İstanbul'u İzmir'e bağlayacak olan otoyol projesi ile Bursa'da arsa fiyatları 3 kat arttı.Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi, Gemlik, Orhangazi sırtlarında arsa satışlarının yüksek olduğunu ifade etti.



İstanbul'u İzmir'e bağlayacak olan otoyol projesi henüz tamamlanmadan otoyol hattındaki arsa fiyatları uçuşa geçti. Osman Gazi Köprüsü tamamlandı. 



Bursa ile İstanbul arası ise bir buçuk saate inecek. Özellikle Orhangazi, Gemlik, Mustafakemalpaşa, Karacabey'de tarla vasfındaki yerlerde neredeyse 3 kata varan fiyat artışı yaşandı. Örneğin Karacabey'de 2013 yılında metrekaresi 70-80 lira arasında değişen yerler 180-200 liraya ulaştı. 



Orhangazi'de metrekaresi 30-35 lira olan yerler ise 50 liraya yükseldi. Nilüfer'in Konaklı, Badırga, Çaylı bölgeleri yükseliş trendinde. İznik-Sölöz, Mustafakemalpaşa-Yumurcaklı lokasyonu fiyatların en çok arttığı yerler arasında. 



Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi, Gemlik, Orhangazi sırtlarında arsa satışlarının yüksek olduğunu ifade ederek İstanbul'daki yatırımcıların Bursa'yı tercih etmeye başladığını söyledi. Bursa'nın değerini yeni yeni bulmaya başladığını belirten Çelebi, gelecekte Bursa'nın neredeyse tüm bölgelerine olan talebin artacağını öngördüklerini kaydetti.





Bursa Hakimiyet


Geri Dön