28 / 03 / 2024

Tekirdağ'da arsa fiyatları 10 kat arttı!

Tekirdağ'da arsa fiyatları 10 kat arttı!

İstanbul'da uygun yer ve arsa bulmakta güçlük çeken yatırımcıların tercihi, Tekirdağ'da arsa fiyatlarını 5 yılda yaklaşık 10 kat artırdı.



Kent merkezinden daha fazla nüfusa sahip olan Tekirdağ'ın Çorlu ve  Çerkezköy ilçeleri, havalimanı olması, TEM otoyolunun geçmesi ve İstanbul'a  yakınlığı gibi nedenlerle yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi. Tekirdağ'a  artan ilgi nedeniyle arsa fiyatlarında yaşanan artış, konut alımlarını da  etkiledi. Arsa sahipleri, daha önceki yıllarda yüzde 20 karşılığında yerlerini  müteahhitlere verirken bu oran yüzde 50'ye yükseldi. 

 

AA muhabirine açıklama yapan Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu  Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı İlhan Kurt,  Trakya Bölgesi'nin bütün yatırımcıların gözdesi olduğunu belirtti. 

 

İstanbul'a çok yakın olması, verimli arazileri, havalimanı olması, TEM  otoyolunun bağlantılarının bulunması, Avrupa yolları ve Tekirdağ'daki liman  nedeniyle bölgenin yatırımcıyı çektiğini anlatan Kurt, arsaların tükenmesiyle  İstanbul'un artık yaşanmaz hale geldiğini söyledi. 

 

İnsanların çareyi yakın bölgelerde aramaya başladıklarını dile getiren  Kurt, İstanbul'da uygun yer ve fiyata arsa bulmakta güçlük çeken yatırımcıların  Trakya'yı tercih ettiğini ifade etti. 

 

"Basit arsalar bile muazzam prim yapmaya başladı" 

 

İstanbul'un Çatalca ilçesi ve çevresinin imara açılmasının yıllardır  beklendiğini ancak bunun gerçekleşmediğini aktaran Kurt, insanların da bu durum  karşısında Trakya'dan arsa almaya başladıklarını söyledi. 

 

 "Küçük İstanbul haline geldik" 

 

İstanbul'un gürültüsünden, kirliliğinden kaçanların da tercihleri  Trakya'dan yana kullandıklarını dile getiren Kurt, altyapılarının bunu kaldıramaz  duruma geldiğini, İstanbul'un gürültüsü ve trafiğinin kendilerinde de artık  olduğunu ifade etti. 

 

Tekirdağ ile Çorlu ve Lüleburgaz ilçelerinde trafiğin çok karmaşık  hale geldiğine işaret eden Kurt, şunları söyledi: 

 

"Küçük İstanbul haline geldik. Buna çözümü bulacak kişiler, yetkililer  ama çözümü çok çabuk bulmaları lazım yoksa hiç iyiye gitmiyoruz. Tabii ki mülk  sahipleri, satanlar, bugün bu durumdan memnunlar ama 3 gün sonra öyle bir duruma  geliyor ki sattığı yer daha sonra iki misline satılmış. Biz, yatırımcıya ev almak  için bir tane mülk öneriyoruz ama arsa öyle değil. Aldıkları zaman '10 sene sonra  o arsa 10 katı fiyata çıkar' diye uyarıyoruz yatırımcılarımızı." 

 

"Arsa fiyatları, daha da artacak" 

 

Arsa fiyatlarındaki artışın önüne geçmenin imkansız hale geldiğini ve  çoğu yerlerde fiyatların yüzde 500'leri aştığını vurgulayan Kurt, şunları  kaydetti: 

 

"Yeni bir seçim atlattık. İnsanlar 'Acaba' içindeydi o durum şimdi  bitti. Artık tek partili bir hükümet kuruluyor. Bu da piyasaların beklediği  istikrar demek. Birçok yatırımcı da frene basmıştı, 'Acaba hükümet kurulacak mı?'  diye. Şimdi herkes, bu konuda rahatladı. Hangi görüşte olursa olsun insanlar,  rahatladı. Paralar, piyasaya daha rahat sürülecek bence. Arsa fiyatları, daha da  artacak bana göre." 


Star


Geri Dön