27 / 04 / 2024

Bursa'da emlak fiyatları dönüşümle uçtu!

Bursa'da emlak fiyatları dönüşümle uçtu!

Bursa’da kentsel dönüşüm kapsamına alınarak yıkımına başlanan evler emlak fiyatlarını uçurdu




Bursa'da kentsel dönüşüm projeleriyle hareketli bir dönem başladı. Merkez ilçelerde 1999 depremi öncesi inşa edilen pek çok bina kentsel dönüşüm kapsamına alınarak yıkıldı, buna bağlı olarak da satılık ev ve kira fiyatları da artış göstermeye başladı.


Dönüşüm yoğunluğunun yaşandığı Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım gibi ilçelerde site içerisindeki 3+1 dairelerin fiyatları 280 bin liradan başlayıp milyon liralara kadar yükseliyor. Metroya yakın lüks bir sitede yeni yapılan 2+1 dairenin fiyatı 410 bin lira iken, 3+1 dairelerin fiyatı ise 500 bin liradan başlangıç gösteriyor. Nilüfer ilçesinde bin 200 ile bin 400 lira arasında olan kiralık daire fiyatları ise 2 bin liraları buldu.


Haziran ayı itibariyle Bursa’da satılık konut fiyatlarının ortalama metrekare birim fiyatları ise 1.875 lira seviyesine ulaştı. Satılık konutta yıllık fiyat artışı yüzde 19’a, kiralık konutta ise yüzde 14’e kadar yükseldi. Kiraların metrekare bazında ortalama fiyatı ise 9 lira civarında.


Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı “Evi dönüşüme giren konut sahibi 2 yıl kirada oturacağını düşünerek hareket ediyor. Yapılan 800 liralık kira yardımını da hesap ederek ev sahibinin söylediği rakama razı oluyor. Genellikle arsa bulunmayan bölgelerde de fiyatlar yükseliyor. Konut fiyatlarının yükselişi böyle devam ederse kiracıları eylül ayında zor günler bekliyor. Okulların açılmasıyla birlikte kiralarda daha da büyük artışlar bekliyoruz.”





Dünya



Geri Dön