20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm Bursa'da kira fiyatlarını artrdı!

Kentsel dönüşüm Bursa'da kira fiyatlarını artrdı!

Gayrimenkul danışmanı Caner Taşdemir, Bursa'da kira fiyat artışını değerlendirdi. Taşdemir, kira fiyatlarının artmasına neden olarak kentsel dönüşümü gösterdi.



Gayrimenkul danışmanı Caner Taşdemir, Bursa'da son dönemde yükselen kira fiyatlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Taşdemir, ayrıca nerelerden tarla ve ev alınabileceğinin tüyolarını verdi.

''Kentsel dönüşüm kiraları artırdı''

Bursa'da Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre, kira fiyatlarının artmasına neden olarak kentsel dönüşümü gösteren Taşdemir, "Şimdi güncel kiralıklar ile alakalı konuşalım. kiralıkların bu derece artmasının sebebi kentsel dönüşümdür. Kentsel dönüşümde evi yıkılanların hepsi kiraya gitti. Bunu gören daire sahipleri de fırsattan istifade 1000 TL'lik dairelere 1500 TL istediler. Evlere bakıyorsun o paralar etmiyor. Artışın ana sebeplerinden biri bu" açıklamasında bulundu.

''Şartlar biraz zorlaştı''

Kiralık evlerde şartların çok zor olduğunu söyleyen Taşdemir, "Şimdi şehir batıya kayıyor, çoğu insan doğa ile iç içe olan yerleri tercih ediyor. Kimi insan merkeze yakın olan yerleri tercih ediyor ama bizde ana etken makül olan neresiyse orası olsun. Şartlar biraz zorlaştı. Önceden kirayı ver otur, şimdi kirayı ve depozitoyu ver komisyonunu ver. Halk zaten zorlanıyor, zaten geçim zor, çark dönmüyor. Bundan dolayı ufak tefek sıkıntılar var" açıklamasında bulundu. 

Bursa'da neden arazi alınmalı?

Arsa arazi yatırımı hakkında açıklamalarda bulunan Caner Taşdemir, "Günümüzde bir badırga çıkardılar ama onun etrafında Teknosab, Muratlı Karacabey'in girişine kadar sağ taraf sol taraf, Gölkıyı gelişim bölgesi. Ama halkımıza bakıyorsun bugün Çanakkale'de köprü geçicek gibi, ya da Ümiteli depolama alanı olacak gibi yerlerin dedikoduları çıkıyor. Ama bana derseniz Karacabey'in dışına çok çıkmamak lazım. En azından ben ve benim personelim öyle yapıyor. İnsanlar artık Bursa'nın doğu tarafını tercih etmiyorlar. Batıya geliyorlar. Yerleşkenin uzak olması şartların biraz daha zor olmasından dolayı batı tercih ediliyor. Batıda imkanlar daha fazla, doğuya oranla daha iyi" dedi.

Ev almak için en uygun bölge neresi?

Her bölgenin kendine ait bir çekiciliğinin olduğunu söyleyen Taşdemir, "Her bölgede parası olan insana her evden alınabilir. Daireler şuanda çok ucuz. Bizim canlı diye tabir ettiğimiz para var ise yani her evden alıabilir şu anda. Çünkü mütahit firimlar şu anda gerçekten zorlanıyor. Maliyetler çok yüksek, yüksek olduğu içimde alım gücü yok. Mecbur fiyatları düşürmek zorundalar ve şu an düşürmeliler. Ciddi bir ucuzlama var. Tanınmış bir çok müteahhit dahil şu anda haklarında iyi şeyler duyulmuyor. Maalesef o güçler yok. Şuanda vatandaşlar neresi kendilerine makül geliyorsa orada ev alsınlar" diye konuştu. 
 


Geri Dön