25 / 04 / 2024

Bursa'da emlak piyasası değer kaybetmiyor!

Bursa'da emlak piyasası değer kaybetmiyor!

Bursa’da arsaların azalması, maliyetlerin artması, kentsel dönüşüm ve göç nedeniyle fiyatların yukarı çıkmasından dolayı emlak piyasası yükselişini kaybetmedi. 



Bursa’da arsaların azalması, maliyetlerin artması, kentsel dönüşüm ve göç nedeniyle fiyatların yukarı çıkmasından dolayı emlak piyasasında herhangi bir değişiklik olmadı. 

Nilüfer’de gerçekleştirilen projeler ilçenin yeni kent merkezi haline gelmesini sağladı. Yatırım yapmayı planlayanların konut ve arazi alımında ilk tercih ettiği bölge Nilüfer’de  2017 yılında 16.165 adet, 2018 yılının Ekim ayına kadar 12.471 adet konut satışı yapıldı. Ortalama konut satış metrekare fiyatı 2 bin 409 Tl , amorti (geri dönüş) süresi ortalama 17 yıl olarak açıklandı.

Son dönem döviz kurlarındaki artış yabancı yatırımcılar ve gurbetçi vatandaşlar için büyük fırsatlar sunuyor. 2018 Şubat ayı TUİK verilerine göre Bursa’da yabancı yatırımcılar 134 konut satın almış ve her geçen gün bu sayı artarak devam ediyor. 

Yarım milyona yakın nüfusuyla son 2 yılda konut satışlarında düzenli bir artış söz konusu olan Nilüfer ilçesinde, mevcut talebi karşılayacak projeler üretilmeye gelişmeye ve büyümeye devam edecektir. Ayrıca, gayrimenkuller bu kalite ve bu fiyata tekrar inşaa edilemeyecek çünkü; bu kalite ve maliyete üretilemeyecek.


Geri Dön