24 / 04 / 2024

Bursa'da görüntü kirliliğine neden olan binalar ortadan kaldırılıyor!

Bursa'da görüntü kirliliğine neden olan binalar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çekirge Teras Projesi ile kentin siluetini bozan yapıların yıkım işlemleri devam ediyor. 



Bursa Büyükşehir Belediyesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortaklığı ile hayata geçireceği Çekirge Teras Projesi dahilinde 20 senedir atıl halde olan Çelik Palas Oteli ek binalarındaki yıkım işleminin ilk etabı bitti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi kentin silüetini bozan yapıların ortadan kaldırılması için çalışmalara devam ettiğini açıkladı.

Bursa da görüntü kirliliğine neden olan binalar ortadan kaldırılıyor!

Mart ayında başlatılan çalışmalarda 31 bin 740 metrekare inşaat alanının yıkımı tamamlandı. Yıkım sonucunda Uludağ eteklerini perde gibi kapatan beton kütle ortadan kaldırılarak alandan yaklaşık bin kamyon moloz nakli gerçekleştirildi. İkinci etapta otelin doğu yakasındaki 7 apart otel ve D blokun yıkımı gerçekleşecek. Yıkım çalışmalarının sona ermesiyle bölgeye nefes aldıracak Çekirge Teras Projesi inşa edilecek edilecek. 

Bursa da görüntü kirliliğine neden olan binalar ortadan kaldırılıyor!

Açıklamada değerlendirmelerini aktaran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Çelik Palas Oteli ek binalarının kaldırılmasının uzun zamandır gündemde olduğunu dile getirdi. Senelerdir hayalini gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını söyleyen Aktaş, "Bursa'nın silüetini bozan binaların kaldırılması ve bölgenin halka açılması için önemli bir adım atıldı. Kalan binalar da kısa sürede yıkılacak ve bünyesinde otopark, millet kıraathanesi, kütüphane, seyir terası ve sosyal tesisler bulunan ayrıcalıklı bir millet bahçesini kente kazandıracağız." ifadelerine yer verdi. 

Depreme en hazır şehir Bursa!

Bursa Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binalar yıkılıyor! 


 


Geri Dön