20 / 04 / 2024

Bursa'da hafif raylı sistem Şehir Hastanesi'ne uzatılacak!

Bursa'da hafif raylı sistem Şehir Hastanesi'ne uzatılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, ulaşımla ilgili bilgi verdi...



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Aktaş, göreve geldiği günden bu yana Bursa için ciddi mesafeler aldıklarını, kentin gelişmeye devam ettiğini belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Aktaş, ulaşımla ilgili konulara değindi. Aktaş, "T2 Tramvay Hattı'nın feshi halen bitmedi. Son 5-10 gün kaldı. Geldiğimden beri sağını solunu, yolunu toparlamaya çalıştık. Güzergahla alakalı farklı önerileri, teklifleri olanlar var. Tartışıyoruz bunları fakat bunun bu saatte, bu kadar yapılmış çalışmadan sonra değişimi çok mümkün değil. Bunu mevcut hatta entegre etmek istiyoruz. Bununla alakalı da adam 1,5 senedir çivi çakmıyor. Süreci başlattık." diye konuştu.

Aktaş, şu ifadeleri kullandı;

"Emek, Şehir Hastanesi, T2'nin tamamlanıp mevcut hatta entegre edilmesi, Acemler Kavşağı ve benzeri konuların tamamından Sayın Cumhurbaşkanımızın malumatı var. Çarşamba günü başkanlar toplantımız vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız, Emek hattının Şehir Hastanesine bağlanmasıyla alakalı bizzat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'na talimat verdi; 'Acilen bu hattın tamamlanmasıyla alakalı gereken iş ve işlemleri yapın' diye."

Aktaş, Acemler Kavşağı'nda stadyumla bağlantılı ikinci viyadüğü 2020'nin Mart ya da Nisan ayında monte edeceklerini belirtti.

Bölgede yapacakları diğer çalışmalar hakkında açıklamalar yapan Aktaş, "Önümüzdeki yıl başında Acemler direksiyonel kol uygulaması ve yan yolların genişletilmesi ve benzeri tüm konuları, 2020'nin ilk çeyreğinde yapacağımız ihaleyle bu sorunu ortadan kaldıracağız" ifadelerini kullandı.


Geri Dön