27 / 04 / 2024

Bursa Şehir Hastanesi'ne ilişkin 8 soru mecliste!

Bursa Şehir Hastanesi'ne ilişkin 8 soru mecliste!

İnşaat çalışmaları devam eden ve 2019'da tamamlanması planlanan Bursa Şehir Hastanesi'ne ilişkin 8 soru meclis gündemine taşındı..



Bursa Şehir Hastanesi ne ilişkin 8 soru mecliste!


CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, inşaatı süren Bursa Şehir Hastanesine ilişkin soru önergesi hazırladı. İrgil sorularının Sağlık Bakanı Ahmet Demircan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

 

İrgil önergesinde, "Bursa'nın Nilüfer İlçesi Doğanköy Mahallesi'nde inşaatı süren Bursa Şehir Hastanesi'nin son açıklamalara göre 2019 yılında tamamlanması planlanıyor." dedi. İrgil bu bağlamda Bakan Demircan'a 8 soru sordu.

 

İrgil'in soruları

 

1- Bursa Şehir Hastanesi için devlet tarafından ödenmesi gereken yıllık kira bedeli nedir?

 

2- Bursa Şehir Hastanesi için ön fizibilite raporunda belirlenen sabit yatırım tutarı nedir? Hastanenin ihale komisyonunda belirlenen sabit yatırım tutarı nedir?

 

3- Bursa Şehir Hastanesini yaparken şirketlere hastane çevresinde kuracağı otopark, alışveriş merkezi gibi ticari alanları da işleterek kar elde etmesi ve buradan elde edeceği gelirlerin KDV, damga vergisi ve harçlardan muaf tutulması garanti edilmiş midir?

 

4- Bu şirtketlere kur farkı garantisi verildiğine göre kur farkı nedeniyle sözleşme bedellerindeki değişim miktarı nedir?

 

5- Kira bedelinin dışında ayrıca görüntüleme, laboratuvar, bilgi işlem, güvenlik, temizlik ve yemekhane gibi tüm hizmetlerin de hastaneyi yapan şirketlere bırakılarak bunun için de devlet tarafından ödenecek "hizmet bedeli" nedir?

 

6- Hastane için şirketlerin alacağı kredilere türev ürünleri dahil olmak üzere hazine garantisi verilmiş midir?

 

7- Bursa Şehir Hastanesi için yapılan sözleşmedeki şartlar nelerdir?

 

8- Bursa Şehir Hastanesi kapsamına alınması planlanan mevcut hastaneler kapatıldıktan sonra boşalttıkları yerler hakkındaki planlamanız nedir?     


Geri Dön