19 / 04 / 2024

Bursa'da inşaat sektörü hızlandı!

Bursa'da inşaat sektörü hızlandı!

Orhangazi Lider Gazetesi köşe yazarı olan Muammer Yolcu bugünkü yazısında Bursa'daki inşaat sektörünü değerlendirdi. İşte Yolcu'nun o yazısı..



17 Ağustos depreminin ardından, Gündeme gelen ve büyük çabalar sonucu çıkartılan 6306 sayılı madde, Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi, hakkında kanun ile Türkiye'de ciddi bir kentsel dönüşüm faaliyeti başladı. 

Kentsel gelişmenin, Toplumsal ekonomik ve mekansal olarak yeniden ele alındı. 

Kentteki sorunlu alanların sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için yıkıp yeniden yapma, canlandırma, sağlıklaştırma veya yeniden yapılandırma için proje üretilmesi ve uygulamasıyla başlayan kentsel dönüşüm süreci Bursa'da önemli bir noktaya ulaştı. 

Bursa'nın bir çok ilçesinde inşaat sektörü oldukça hızlandı. 

Enflasyondan etkilenen sektör; Özellikle arsa payına giden, Maliyetlerin aslında çok etkilenmemesine rağmen, Fiyatlar oldukça arttı, 6306 sayılı madde risk altında olan alanları belirtiyor. 

Ve kentsel dönüşüme sokuluyor. 

Buda aslında kısır bir döngüyü canlandırmış oluyor. 

Şehre yakın yerlerin çoğu kesimlerinde bu husus oldukça işlemesi, Sektörün bir başka yaşam alanları yaratmasına neden oluyor. 

Bir çok yerde bu sayede görüntü ve şehir estetiğini katkı sağlıyor. 

Bundan sonraki süreçte, Şehir planlamacıları çok dikkatli çalışmalı, Bir çok Avrupa ülkelerinde, Siidece yapılması gerekenler yapılıyor ve isteniyor. 

Kişiye özel bir durum yok. 

Bu bizim ülkemize has aslında, Sonra şehrin yolları ve şehirleşmede bir çok daralmaya gidilmiş oluyor. 

Şimdilerin değil, Geçmişten bu güne olan bir sorunu, En azından geleceğe katmadan, Uygun şekilde yapılması her anlamda, Özellikle şehirleşmeye estetik katmış olacak. 

Bu gün ramazanın ilk günü, Herkesin ramazan aynın bolluk bereket içirişin de geçmesini diliyorum. 

İlk günler zorlasa da, Birkaç güne alışmış oluruz. 

Allah herkesin niyetini temiz, Orucunu tutmaya yardım etsin. 

Sağlıcakla kalın. 




Orhangazi Lİder 


Geri Dön