26 / 04 / 2024

Bursa’da kamu sahilleri halka açılıyor!

Bursa’da kamu sahilleri halka açılıyor!

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, kentin sahillerindeki kamunun elinde bulunan tesisleri belediyelere devredip halkın kullanımına açacaklarını belirtti. Vali Karaloğlu, "Bu alanları halka açmadan Bursa’yı bir sahil şeridi yapamayız." dedi...




Bursa Valisi Münir Karaloğlu, kentin sahillerindeki kamunun elinde bulunan tesisleri belediyelere devredip halkın kullanımına açacaklarını belirtti. 


Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Narlı Sosyal Tesisleri’nde Başkan Altepe ile bir araya geldi. Karaloğlu, Narlı Sosyal Tesisleri’nde restoran ve bungalov tarzı konaklama tesislerini inceledi. Vali Karaloğlu, ardından sahil yolunu yürüyerek Karacaali bölgesine geçti. Burada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait Karacaali Gençlik ve İzcilik Eğitim Kampı’nı gezen Karaloğlu: "Bursa 145 km sahili olan önemli bir sahil şehri. Ama maalesef çok fazla sahillerden istifade ettiğimiz söylenemez. Son dönemde Büyükşehir Belediyemizin Bursa’nın bu sahil kenti olma kimliğine yönelik çalışmaları var. Sahilde bazı alanlar maalesef kamunun elinde. Bu alanları halka açmamız gerekir. Bu alanları halka açmadan Bursa’yı bir sahil şeridi yapamayız." dedi.


Büyükşehir Belediyesi'nin Narlı’da ki daha önce Milli Emlaktan satın alarak halka açtığı tesisi gezdiğini vurgulayan Karaloğlu, “Şimdi ona çok yakın olan Karacaali’de ki Gençlik ve Spor Bakanlığımıza tahsis olan bu alan, hemen yanında daha önce Eskişehir Anadolu Üniversitesine tahsis edilmiş. Ama şimdi Milli Emlakta olan, bitişiğinde ki alanı beraberce Büyükşehir Belediyemiz ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızla ortak bir protokolle devredip yılın 12 ayında halka açmak. Ama yaz aylarında Haziran 15 ile Eylül 15 arasında da özellikle de Gençlik ve İzcilik Kamplarında bu bölgeyi kullanmak, bütün hedefimiz bu." şeklinde konuştu. 


Bu alanları Büyükşehir Belediyesi ve Gemlik Belediyesiyle halka açarak Bursa’nın gerçek anlamda bir sahil şehri olmasını sağlayacaklarını anlatan Vali Karaloğlu, şunları söyledi: "Bu nimetten Bursa halkı olarak istifade etmemiz lazım. Artık Bursa’nın sahillerinden turizm olarak istifade etmemiz lazım. Halen Bursa’da bizim bir yat marinamızın olmaması bir eksiklik. Belediyemizin çalışmaları var, biz istiyoruz ki artık Bursa’lı zenginler yatlarını İstanbul’da, Bodrum’da kışlatmasın kendi şehirlerinde kışlatsınlar ve bu körfez yaz aylarında yelkenlilerle dolsun cıvıl cıvıl olsun istiyoruz. İnşallah bu çalışmalar meyve verirse gerçekten Bursa bir sahil şehri olacak." 


Hasanağa bölgesinde bulunan Hasanağa Gençlik ve İzcilik Eğitim Kampı ve Milli Emlak’a ait yazlık tesislerini de inceleyen Vali Münir Karaloğlu, "Gemlik Körfezi’ni de konaklama ve spor tesisleri, plajları, marinaları ve yelkenlileriyle bir turizm kenti olarak görmek istiyoruz." dedi.



Beyaz Gazete


Geri Dön