24 / 04 / 2024

Bursa'da konut satışları Türkiye ortalamasının üstünde!

Bursa'da konut satışları Türkiye ortalamasının üstünde!

İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Bursa emlak piyasasını değerlendirdi. Mescioğlu yılın ilk üç ayında Bursa'nın konut satışında Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu belirtti.



İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Bursa emlak piyasasını değerlendirdi. Mescioğlu 2016'nın ilk üç ayında Bursa'nın konut satışında Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu belirtti.


İlk üç ayda satışlar arttı 

Bursa'nın sadece yerli değil yurt dışından da birçok emlak yatırımcısının gözdesi olduğunu söyleyen IMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, 2016 yılının ilk üç ayında konut satışlarında yaşanan artışa dikkat çekti. Ziya Mescioğlu. 2015 yılında Bursa'da yabancıya satılan konut miktarının bin 501.2014 yılında 954,2013 yılında ise 375 olduğunu, yılın ilk üç ayında da 385 konutla 2013 yılında gerçekleşen toplam satışın üzerine çıkıldığını belirtti. Mescioğlu 2016 yılında yabancıya satışta hedefin 2 bin 500 konut olduğunu kaydetti. 


'Ortalamasının üstündeyiz' 

Bursa'daki konut satış artışının Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu söyleyen Ziya Mescioğlu. "Ocak ayında yüzde 12'lik bir artış sağlandı. Artış şubat ayında yüzde 21. martta da yüzde 3.82 oldu. Türkiye genelinde ise ocak ayında bir önceki yıla göre artış sağlanamazken, eksi 1.91 oranında gerileme görüldü. Şubatta yüzde 7. mart ayında ise yüzde 1 artış kaydedildi. Rakamlar gösteriyor ki. Bursa konut satış hızında Türkiye ortalamasının çok üzerinde" dedi. 


'Tanıtımlar artırılmalı' 

Bursa'da yabancı konut alıcılarının tanıtım eksikliği nedeniyle istenen düzeyde olmadığını da ifade eden Ziya Mescioğlu şunları söyledi: "Irak vatandaşları Türkiye'de konut alımında ilk sırada ama Bursa'da böyle değil. Kuveytli alıcılar daha fazla ancak Bursa'nın tanıtımında öncelik. Irak ve Suudi Arabistan'a sonrasında da gelişmekte olan Iran ve Azerbaycan'a verilmeli. Bursa'da Termal Turizmi ve Sağlık Turizmini artıracak projelerin hayata geçirilmesiyle de yabancıya satışın artacağını düşünüyoruz" 


Posta Bursa


Geri Dön