26 / 04 / 2024

Bursa'da okulun kaba inşaatını köylüler yapacak

Bursa'da okulun kaba inşaatını köylüler yapacak

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Dipsizgöl köyüne inşa edilecek ilköğretim okulunun 150 bin liraya mal olacak kaba inşaatını imece usulüyle köylüler yapacak



Dipsizgöl Muhtarı Tevfik Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylerine okul yaptırılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuruda bulunduklarını, ancak bir süredir istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi. Bunun üzerine köylülerle bir araya gelerek kendi okullarını yapma kararı aldıklarını ifade eden Arslan, "Konuyu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ilettik.

Onlar da Kaymakamlığa bildirdi. Bu talebimiz olumlu karşılandı ve köye okul yapılacak" dedi. İlköğretim okulu yapılması konusunda Bursa Valisi Şahabettin Harput, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk'ün katıldığı bir törenle protokol imzalandıklarını anlatan Arslan, protokol
gereğince köyün ihtiyacı olan 200 kişilik 8 derslikli ilköğretim okulunun 150 bin TL'ye mal olacak kaba inşaatını köylülerin imece usulü ile bitireceğini kaydetti.

Kaba inşaatının bitirilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığının okulun kalan kısımlarını tamamlayacağını belirten Arslan, okulun 2010-2011 eğitim-öğretim yılında hizmete gireceğini bildirdi. Arslan, okulun eğitim-öğretim hayatına başlamasıyla birlikte, Deydinler köyüne gitmek zorunda kalan 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin kendi köylerinde eğitim göreceğini söyledi. (AA)


Geri Dön