26 / 04 / 2024

Bursa’da yatırım tutarı 3.2 milyar liraya ulaştı!

Bursa’da yatırım tutarı 3.2 milyar liraya ulaştı!

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Bursa’da bu yılın ilk 5 ayında 165 yatırım belgesi alındığını söyledi. Onur, yatırım tutarının 3,2 milyar düzeyine ulaştığını ifade etti.



BTSO Akademi Projesi kapsamında düzenlenen ’Türkiye’de Yatırım Teşvik Sistemi ve Uygulamaları Semineri gerçekleşti. Seminerde konuşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Bursa’da bu yılın ilk 5 ayında 165 yatırım belgesi alındığını açıkladı.

Bursa iş dünyasının yürürlükte bulunan devlet teşvik ve destek programları hakkında farkındalıklarını artırmak adına düzenlenen seminerde, yatırımlardan ve projelerden bahsedildi.

Yatırım teşvik programının yeni yatırımların önünü açarak, Türkiye’nin büyümesine önemli katkılar sağladığını belirten Onur, "2017 yılında toplam yatırım tutarı 84 milyar lira olan, 6 bin 266 yatırımcıya bakanlık tarafından yatırım teşvik belgesi verildi. 2018 yılında da iş dünyamızın yatırım iştahı artarak devam ediyor. Bu yılın ilk 5 ayında desteklenen yatırım tutarı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 15'in üzerinde artış göstererek 48 milyar liraya ulaştı” diye konuştu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habare göre, Onur, ''Bursa’da bu yılın ilk 5 ayında ise 165 yatırım belgesi alındı. Öngörülen yatırım tutarı toplamı geçen yılın aynı dönemine göre iki kat artarak 3,2 milyar düzeyine ulaştı. Yeni yatırımlarla birlikte Bursa, üreten Türkiye’nin yükselen gücü olmaya devam edecek” dedi.

Yatırım teşvik sisteminin dinamik bir yapısı olduğunu vurgulayan Dış Ticaret Uzmanı Ali Can Kahya ise ''Son olarak yapılan düzenlemeyle teşvik belgesi iş ve işlemlerinin elektronik ortama geçişini sağladık. Yeni belge başvurularını elektronik sistem üzerinden alıyoruz. Yatırımcılarımız internet üzerinden, istenilen belgeleri bakanlığımıza göndererek başvurusunu kolayca gerçekleştirebiliyor” açıklamasında bulundu.


Geri Dön