27 / 04 / 2024

Bursa'daki alternatif yol 20 gün içinde trafiğe açılıyor!

Bursa'daki alternatif yol 20 gün içinde trafiğe açılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ankara - İzmir Yolu' nun kuzeyindeki 30 metrelik olarak yapılan alternatif yolun yaklaşık 20 gün içinde trafiğe açılacağını müjdeledi.



Bursa'yı modern ulaşımla buluşturan Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve  Ankara  -  İzmir  Yoluna alternatif güzergah olan 30 metrelik yolda çalışmalar hızla sürüyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte 30 metrelik yoldaki çalışmaları yerinde inceledi. 


Altepe, yolun tamamlanmasıyla kent ulaşımının nefes alacağını belirterek, "Bursa, altyapısıyla, üstyapısıyla hızlı bir şekilde gelişiyor. Bu konuda özellikle kentimizin ulaşılabilir bir kent olması ve kent içi trafiğin rahatlaması konusunda delerimiz, bu dönemde hızla açıönemli çalışmalara imza atıyoruz" hyor' ^ arterlerin açılması kodedi. 


Başkan Altepe, Bursa'nın yıkılarak güzelleştirildiğini belirterek, "Bursa'da, planda olmasına rağmen uygulamada olmayan yolları birer birer yapıyoruz. Bursa'yı boydan boya ve dikine geçen cadnusunda Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun bir faaliyet gösteriyoruz. Bursa'nın gündeminde yaklaşık 30 yıldır olan ve bir türlü gerçekleşmeyen 30 metrelik yol da bu dönemde yapıldı. Bu sayede, Ankara - İzmir istikametindeki caddeye alternatif yeni bir cadde açılmış oluyor" diye konuştu. 


'250 PARSEL KAMULAŞTIRILDI' 


Çalışma kapsamında, Yalova Yolu ile Sırameşeler ve Acemler Köprüsü arasındaki bölgenin en önemli etap olduğunu belirten Başkan Altepe, "Şu anda Yalova Yolu - Soğanlı arası ve Alemdar ile Sırameşeler arasındaki 250 parselin kamulaştırılması bitti ve burada daha önce 5 metre olan ara cadî , delerimiz, şu anda artık 30 metre haline geldi. Yalova Yolu - Sırameşeler arası tamamlandı. Daha sonra diğer etapları, Acemler'den Çevre Yolu ve Mıudanya Yolu bağlantıları, diğer tarafta da Yalova Yolu, Balıklı üzerinden, Yıldırım bölgesi Gürsu'ya doğru uzanarak devam ediyor" dedi. 

Altepe, "Demiryolu altı dediğimiz bu bölgelere nefes aldıracak son işlemler, yeni imar planları ve yeni yapılacak binalarla birlikte Bursa'nın en sıkıntılı bölgesinde önemli bir dönüşüm yaşanmış oluyor. Gerçek anlamda kentsel dönüşümün en güzel örneklerinden biri de bu 30 metrelik yolla sağlanıyor. 20 gün içinde güzel bir açılış yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu. 


A Gazete


Geri Dön