29 / 03 / 2024

Bursa´nın alt yapısına 120 milyon TL´lik dev yatırım!

Bursa´nın alt yapısına 120 milyon TL´lik dev yatırım!

Şehrin daha yaşanabilir ve sıkıntısız çevreye sahip olması için tüm kaynaklarını seferber eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda 6 arıtma tesisini daha hizmete alıyor.




Şehrin daha yaşanabilir ve sıkıntısız çevreye sahip olması için tüm kaynaklarını seferber eden Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda 6 arıtma tesisini daha hizmete alıyor. Yaklaşık 120 milyon TL’ye mal olacak 6 arıtma tesisinden 3’ünün yapım sözleşmesini imzalayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSKİ bütçesiyle tamamlanacak yatırımların ardından yaklaşık 1 yıl sonra sahil ile derelerdeki kirliliğin tamamen tarihe karışacağını söyledi.


Küçükkumla, Akçalar ve Badırga’ya ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi kurulmasını öngören sözleşme, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile İtalyan EMIT Group-Alkataş AŞ Ortak Girişimi arasında yapıldı. Yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olması ve 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanan sözleşmeye; Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Recep Altepe, müteahhit firma adına da Alkataş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Albayrak imza koydu. Anlaşma, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’nın da katıldığı törenle Merinos Gönül Dostları Sofrası başkanlık makamında gerçekleşti.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın temiz çevreye sahip olması için tarihi bir sözleşmenin imzalandığını söyledi. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin kurucusu ve Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye’deki partneri olan Bursa’da çevre yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirten Başkan Altepe, Gemlik, Mudanya, Kurşunlu, Küçükkumla, Akçalar ve Badırga’ya ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi kurulmasının da bu kapsamda değerlendirilebileceğini ifade etti. 2 kategoride planladıkları projelerin ihale aşamalarının tamamlandığını, Küçükkumla, Akçalar ve Badırga’ya atıksu arıtma tesisi yapılmasını öngören anlaşmanın da bugün itibariyle imzalandığını kaydeden Başkan Altepe, “Bu tesislerin tamamı, bize 32 milyon Avro’ya mal olacak. Bütçenin yüzde 50’si BUSKİ’dan, yüzde 50’si de uzun vadeli kredi şeklinde Alman Kalkınma Bankası’ndan temin edilecek. Böylelikle Bursa’nın temizliği açısından 120 milyon TL’lik yatırımın startı verilmiş oluyor” dedi.


Başkan Altepe, Küçükkumla, Akçalar ve Badırga’ya yapılacak atıksu arıtma tesislerini inşa edecek İtalyan EMIT İle Alkataş AŞ Ortak Girişimi’nin bu alanda tecrübe sahibi olduğunu belirtti. Kurumun daha önce batı ve doğu atıksu arıtma tesislerini hizmete aldığını hatırlatan Başkan Altepe, “İnşallah en kısa zamanda bu tesisimizi de hakkıyla tamamlayacaklar. Önümüzdeki nisan ve mayıs aylarında inşallah, derelerimiz temiz akıyor olacak. Aynı şekilde sahillerin temizliği sağlanmış olacak. Bursa’nın yeşiline ve çevresine değer katacak olan sözleşmemiz, hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.


Sözleşmeye müteahhit firma adına imza koyan Alkataş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Albayrak ise ecdat şehri Bursa’ya böyle bir hizmeti yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.



Bursa Büyükşehir Belediyesi



Haber Yeniçağ Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


BURSA Büyükşehir Belediyesince çevre temizliğinin sağlanması ve yaşanabilir bir kentin oluşturulması için yürütülen çalışmalar kapsamında 120 milyon liraya mal olacak 6 biyolojik arıtma tesisinden 50 milyon lira maliyetli üçünün yapım sözleşmesine imzalar atıldı. Tesisler sayesinde bir yıl sonra sahil ve derelerdeki kirlilik ortadan kaldırılacak. Küçükkumla, Akçalar ve Badırga bölgelerine, ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kurulmasını öngören sözleşme, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile İtalyan EMIT Group-Alkataş AŞ Ortak Girişimi arasında yapıldı. 


Yeniçağ


Geri Dön