26 / 04 / 2024

Bursa'nın en önemli sorunlarından biri kentsel dönüşüm!

Bursa'nın en önemli sorunlarından biri kentsel dönüşüm!

Bursa'nın en büyük sorunlarından birinin kentsel dönüşüm olduğunu söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  Bursa’nın en önemli değeri olan çarşı bölgesinin parlatılması gerektiğini söyledi.



 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği tarafından iki yıldır her pazartesi sabahı geleneksel olarak düzenlenen çarşı duasına katıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre,  Koza Han kapısı önünde hayırlı ve bereketli bir hafta dilekleriyle yapılan duanın ardından Başkan Aktaş, çarşı esnafıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım, Başkan Aktaş’ın, çarşı bölgesini çevreleyen binaların kaldırılmasıyla ilgili projenin kendilerini çok heyecanlandırdığını söyleyerek bu projenin çarşı esnafının özlemle beklediği bir proje olduğunu belirtti.

Heyecanımızın kaynağı; Bursa

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da ihtiyaçların sınırsız, ancak imkanların kısıtlı olduğunu belirterek, bu kısıtlı imkanlarla en iyi hizmeti vermenin gayreti içinde olduklarını dile getirdi. Bursa’da yaptıkları kamuoyu araştırmalarında en önemli sorunun ulaşım ve trafikle ilgili olduğunu ikinci sırada ise kentsel dönüşümün geldiğini söyleyen Başkan Aktaş, bu iki konunun çözümü için gerekli adımları atarken, özellikle turizm konusunda da önemli projeleri hayata geçireceklerini belirtti. Turizm konusunda tarihi çarşı ve hanlar bölgesinin çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, “Bursa demek, Osmangazi demek. Hanlar burada, Ulucami, Orhan Gazi, Osman Gazi türbeleri, Tophane özetle tarih burada. Özellikle hanlar bölgesinin etrafını açarak bu güzelliği ortaya çıkarma zorunluluğumuz var. Bu bölgenin ışıl ışıl olması lazım. Bu bölgenin açılmasından otoparklara kadar her türlü çalışmayı kamuoyu ile paylaşacağız. Bizim bu değeri mutlaka parlatmamız gerekli. Heyecanlıyız ve heyecanımızın kaynağı; Bursa” dedi.


Geri Dön